Шоколадний крем з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний крем з вершками підійде в якості добавок до будь-яких тістечком, тортам, а також іншої солодкої випічки. Якщо його поставити в холодильник, то крем застигне, його можна буде їсти як десерт.
Якщо вам захотілося приготувати простий і солодкий десерт, то шоколадний крем вам прекрасно підійде. Готувати його швидко і легко, тому впорається будь-який, навіть новачок в кулінарії. Також його можна вживати як гарячий шоколад, якщо не ставити крем в холодильник. Щоб дізнатися, як приготувати шоколадний крем з вершками, вивчіть цей рецепт.
- Вершки 33% - 110 мілілітрів
- Шоколад чорний - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
У сотейник влийте вершки з високим відсотком жирності, щоб крем добре застиг в холодильнику. Наріжте вершкове масло шматочками і покладіть в сотейник до вершків.
Поставте сотейник на плиту і включіть маленький вогонь. Розігрійте вершки так, щоб масло в них повністю розтопилося. Розмішайте інгредієнти віночком.
Порубати плитку шоколаду на шматочки і викладіть його в сотейник до маслу і вершків. Можна використовувати, як молочний, так і чорний шоколад.
Томіть вершки на повільному вогні, поки в них не розтопиться шоколад. Ретельно перемішайте все віночком і розлийте крем по склянках або чашках. Поставте його в холодильник, щоб він охолов.