Рецепт Шоколадний рулет зі збитими вершками фото

Шоколадний рулет зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня , Канадська кухня
Тісто, Молочні продукти, Вершки, Шоколад
Рецепти сироїдіння
На святковий стіл
Випічка, Гарячі страви

Шоколадний рулет з начинкою - вишукане частування. Ви можете зробити для нього фруктову начинку, вершкову, шоколадну або іншу. Розповім, як приготувати шоколадний рулет зі збитими вершками.

Ніжне бісквітне тісто, просочене кремом на основі збитих вершків, прикрашене шоколадною глазур'ю. Виглядає такий десерт дуже святково і на смак нічим не поступається вишуканим десертів. Готовий бісквітний корж ще гарячим потрібно загорнути в рушник, а потім знову розгорнути і змастити кремом. Виконайте ці дії акуратно і неспішно, щоб корж не розвалився.

  • Борошно - 1/3 склянки
  • Какао - 1/4 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Збиті вершки - 1, 5 склянки
  • Екстракт м'яти - 1 Чайна ложка
  • Шоколад - 115 грам
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 1
1. Змастіть пергамент рослинним маслом і посипте столовою ложкою какао, викладіть на деко.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 2
2. Змішайте борошно, какао, сіль. На водяній бані з'єднайте яйця, цукор (2/3 склянки), ванільний екстракт, збийте все віночком, потім зніміть з вогню.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 3
3. Перелийте суміш в чашу міксера, збийте все на високій швидкості до утворення пухнастої і світлої маси (5-10 хвилин).
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 4
4. Додайте в чашу міксера половину суміші з какао і борошна, перемішайте акуратно лопаткою.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 5
5. Напишіть останню частину борошняної суміші і знову перемішайте вручну. Розтопіть і остудіть вершкове масло, додайте його в тісто.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 6
6. Вилийте тісто в заздалегідь підготовлену форму і розрівняйте в один шар.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 7
7. Випікайте корж в розігрітій до 230 градусах духовці 6-7 хвилин, потім залиште в формі ще на 2-3 хвилини.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 8
8. Викладіть на стіл чистий кухонний рушник, посипте його какао.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 9
9. Перекладіть корж з дека на рушник, акуратно загорніть корж в рулет і залиште на 1 час.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 10
10. Збийте 1 склянка вершків, додайте до нього цукор, що залишився, екстракт м'яти. Розгорніть остиглий корж і змастіть отриманим кремом.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 11
11. Знову загорніть рулет, оберніть його пергаментом і відправте в холодильник на 30 хвилин.
шоколадний рулет зі збитими вершками - фото крок 12
12. Нагрійте вершки і змішайте з шоколадом, полийте приготовленої сумішшю рулет, прикрасьте на свій розсуд і почекайте до застигання.

Схожі рецепти