Шоколадний рулет зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Шоколадний рулет з начинкою - вишукане частування. Ви можете зробити для нього фруктову начинку, вершкову, шоколадну або іншу. Розповім, як приготувати шоколадний рулет зі збитими вершками.
Опис приготування:
Ніжне бісквітне тісто, просочене кремом на основі збитих вершків, прикрашене шоколадною глазур'ю. Виглядає такий десерт дуже святково і на смак нічим не поступається вишуканим десертів. Готовий бісквітний корж ще гарячим потрібно загорнути в рушник, а потім знову розгорнути і змастити кремом. Виконайте ці дії акуратно і неспішно, щоб корж не розвалився.
- Борошно - 1/3 склянки
- Какао - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 3/4 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Збиті вершки - 1, 5 склянки
- Екстракт м'яти - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 115 грам
1. Змастіть пергамент рослинним маслом і посипте столовою ложкою какао, викладіть на деко.
2. Змішайте борошно, какао, сіль. На водяній бані з'єднайте яйця, цукор (2/3 склянки), ванільний екстракт, збийте все віночком, потім зніміть з вогню.
3. Перелийте суміш в чашу міксера, збийте все на високій швидкості до утворення пухнастої і світлої маси (5-10 хвилин).
4. Додайте в чашу міксера половину суміші з какао і борошна, перемішайте акуратно лопаткою.
5. Напишіть останню частину борошняної суміші і знову перемішайте вручну. Розтопіть і остудіть вершкове масло, додайте його в тісто.
6. Вилийте тісто в заздалегідь підготовлену форму і розрівняйте в один шар.
7. Випікайте корж в розігрітій до 230 градусах духовці 6-7 хвилин, потім залиште в формі ще на 2-3 хвилини.
8. Викладіть на стіл чистий кухонний рушник, посипте його какао.
9. Перекладіть корж з дека на рушник, акуратно загорніть корж в рулет і залиште на 1 час.
10. Збийте 1 склянка вершків, додайте до нього цукор, що залишився, екстракт м'яти. Розгорніть остиглий корж і змастіть отриманим кремом.
11. Знову загорніть рулет, оберніть його пергаментом і відправте в холодильник на 30 хвилин.
12. Нагрійте вершки і змішайте з шоколадом, полийте приготовленої сумішшю рулет, прикрасьте на свій розсуд і почекайте до застигання.