Шавуха
(покроковий рецепт з фото)
Шавуха - це та ж шаурма, але тільки домашня. Готується вона традиційно в лаваші з куркою і овочами. Особливий аромат шавухе надає спеціально приготовлений соус на основі майонезу. Готуємо разом?
Значення слово "шавуха" трактується ніяк інакше, ніж "шаурма" . Це звична нам закуска з лаваша з м'ясом і овочами. Рецептів приготування шавухі існує велика кількість і цей один з них. Соус готується на основі домашнього майонезу з додаванням часнику і зелені.
Отже, дивіться, як приготувати шавуху, і угощайтесь.
- Куряче філе - 1-2 штук
- Морква - 1 штук
- Огірок - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Яйця - 1 штук
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Гірчичний - 0, 5 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчиків
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Лаваш - 2 штук
1. Для початку нам потрібно зайнятися м'ясом, а вже потім соусом і начинкою.
2. Якщо у вас є сковорода-гриль, то прекрасно! Якщо ні, то філе можна просто обсмажити на олії. М'ясо потрібно нарізати уздовж і обсмажити до готовності. Приправити сіллю і виробляють спустошеною.
3. Окремо тонкою соломкою наріжте болгарський перець і свіжий огірок.
4. Також подрібніть і морква, додайте трохи оцту і цукру і дайте їй постояти хвилин 10.
5. Тепер потрібно приготувати соус: змішайте рослинне масло з сіллю, яйцем і гірчицею. Збивайте занурювальним блендером хвилин 5, після чого додайте кріп і часник. Збивайте ще хвилини 3. В результаті у вас вийде домашній майонез. Додайте в нього трохи лимонного соку і перемішайте.
6. Розгорніть лаваш, викладіть в нього відразу подрібнене куряче філе (обсмажене до готовності), а вже після додайте соус і овочі.
7. Загорніть лаваш звичним для шаурми способом (конвертиком) - і можете їсти. Урізноманітнити шавуху можна ще крабовими паличками, сиром, грибами, капустою і т. d.