Рецепт Шавуха фото

Шавуха
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Овочі, Птах, Курка, Куряче філе, Морква, Огірок, Лаваш, Болгарський перець
Пісні страви
На обід
Гарячі страви, Страви з начинкою, Заурма

Шавуха - це та ж шаурма, але тільки домашня. Готується вона традиційно в лаваші з куркою і овочами. Особливий аромат шавухе надає спеціально приготовлений соус на основі майонезу. Готуємо разом?

Значення слово "шавуха" трактується ніяк інакше, ніж "шаурма" . Це звична нам закуска з лаваша з м'ясом і овочами. Рецептів приготування шавухі існує велика кількість і цей один з них. Соус готується на основі домашнього майонезу з додаванням часнику і зелені.

Отже, дивіться, як приготувати шавуху, і угощайтесь.

  • Куряче філе - 1-2 штук
  • Морква - 1 штук
  • Огірок - 2 штуки
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Яйця - 1 штук
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Гірчичний - 0, 5 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчиків
  • Спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Лаваш - 2 штук
шавуха - фото крок 1
1. Для початку нам потрібно зайнятися м'ясом, а вже потім соусом і начинкою.
шавуха - фото крок 2
2. Якщо у вас є сковорода-гриль, то прекрасно! Якщо ні, то філе можна просто обсмажити на олії. М'ясо потрібно нарізати уздовж і обсмажити до готовності. Приправити сіллю і виробляють спустошеною.
шавуха - фото крок 3
3. Окремо тонкою соломкою наріжте болгарський перець і свіжий огірок.
шавуха - фото крок 4
4. Також подрібніть і морква, додайте трохи оцту і цукру і дайте їй постояти хвилин 10.
шавуха - фото крок 5
5. Тепер потрібно приготувати соус: змішайте рослинне масло з сіллю, яйцем і гірчицею. Збивайте занурювальним блендером хвилин 5, після чого додайте кріп і часник. Збивайте ще хвилини 3. В результаті у вас вийде домашній майонез. Додайте в нього трохи лимонного соку і перемішайте.
шавуха - фото крок 6
6. Розгорніть лаваш, викладіть в нього відразу подрібнене куряче філе (обсмажене до готовності), а вже після додайте соус і овочі.
шавуха - фото крок 7
7. Загорніть лаваш звичним для шаурми способом (конвертиком) - і можете їсти. Урізноманітнити шавуху можна ще крабовими паличками, сиром, грибами, капустою і т. d.

Схожі рецепти