Шаурма з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Коли купуєш шаурму на вулиці, то завжди чогось не вистачає, потім м’ясо кладемо трохи, то овочів пошкодують. Тому я пропоную вам робити це блюдо самостійно, виходячи зі своїх особистих переваг.
Я завжди дуже любила шаурму і не могла спокійно пройти повз намети, де її готують, але недавно я натрапила на рецепт приготування шаурми з овочами і зрозуміла, що це блюдо можна спокійно приготувати вдома. Так виходить навіть смачніше, адже для себе улюбленого ви шкодувати продуктів не будете, а це значить, що у вашій шаурми буде багато м'яса і різних овочів, ну хіба не здорово. Повірте мені, шаурма з овочами в домашніх умовах виходить настільки здоровская, що після неї на покупну навіть і дивитися не хочеться.
- Лаваш - 3 штуки
- Куряче філе - 250 грам
- Картопля - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Лук червоний - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Огірок солоний - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Сир твердий - 100 грам
- Крем - 6 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 75 мілілітрів
- Кріп свіжий - 30 грам
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Для початку нам необхідно відварити куряче філе в злегка підсоленій воді до повної готовності. Картоплю нарізаємо брусками і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом, його так само потрібно трохи посолити.
З болгарського перцю видаляємо насіння, промиваємо його і нарізаємо брусками.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями.
Сир тремо на крупній тертці.
Помідори промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
Свіжу зелень подрібнюємо.
З лимона зрізаємо цедру за допомогою дрібної терки.
Коли готове куряче філе трохи охолоне, нарізаємо його на невеликі шматочки. В окремій мисці змішуємо сметану і подрібнений часник, це буде наш соус.
Тепер нам потрібно один лаваш розрізати на дві половинки, начинку так само ділимо на дві частини. Викладаємо на стіл один цілий лаваш і на одну його сторону кладемо відрізану половину іншого лаваша для потовщення (всього вийде 2 шаурми з 3 лавашей). Тепер на одну сторону утолщенного місця викладаємо куряче філе, посипаємо паприкою, потім картопля і нарізаний соломкою огірок.
Зверху кладемо помідори, болгарський перець, потім свіжу зелень, посипаємо все тертим сиром і лимонною цедрою.
В кінці викладаємо цибулю і поливаємо все соусом зі сметани і часнику. Загинаємо одну боку лаваша (найтовстішу) і звертаємо його рулетом, те ж саме повторіть з другим лавашем.
Змащуємо сковороду рослинною олією і обсмажуємо на ній лаваш з кожного боку до золотистої скоринки, потім накриваємо сковорідку кришкою і гарненько прогріваємо шаурму. Тепер перекладаємо її на тарілку і подаємо до столу, смачного!