Рецепт Шаурма з овочами фото

Шаурма з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Турецька кухня
Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Заурма
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли купуєш шаурму на вулиці, то завжди чогось не вистачає, потім м’ясо кладемо трохи, то овочів пошкодують. Тому я пропоную вам робити це блюдо самостійно, виходячи зі своїх особистих переваг.

Опис приготування:

Я завжди дуже любила шаурму і не могла спокійно пройти повз намети, де її готують, але недавно я натрапила на рецепт приготування шаурми з овочами і зрозуміла, що це блюдо можна спокійно приготувати вдома. Так виходить навіть смачніше, адже для себе улюбленого ви шкодувати продуктів не будете, а це значить, що у вашій шаурми буде багато м'яса і різних овочів, ну хіба не здорово. Повірте мені, шаурма з овочами в домашніх умовах виходить настільки здоровская, що після неї на покупну навіть і дивитися не хочеться.

  • Лаваш - 3 штуки
  • Куряче філе - 250 грам
  • Картопля - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Лук червоний - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Огірок солоний - 1 штука
  • Часник - 6 зубчиків
  • Сир твердий - 100 грам
  • Крем - 6 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 75 мілілітрів
  • Кріп свіжий - 30 грам
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Паприка сушена - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
шаурма з овочами - фото крок 1
Для початку нам необхідно відварити куряче філе в злегка підсоленій воді до повної готовності. Картоплю нарізаємо брусками і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом, його так само потрібно трохи посолити.
шаурма з овочами - фото крок 2
З болгарського перцю видаляємо насіння, промиваємо його і нарізаємо брусками.
шаурма з овочами - фото крок 3
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями.
шаурма з овочами - фото крок 4
Сир тремо на крупній тертці.
шаурма з овочами - фото крок 5
Помідори промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
шаурма з овочами - фото крок 6
Свіжу зелень подрібнюємо.
шаурма з овочами - фото крок 7
З лимона зрізаємо цедру за допомогою дрібної терки.
шаурма з овочами - фото крок 8
Коли готове куряче філе трохи охолоне, нарізаємо його на невеликі шматочки. В окремій мисці змішуємо сметану і подрібнений часник, це буде наш соус.
шаурма з овочами - фото крок 9
Тепер нам потрібно один лаваш розрізати на дві половинки, начинку так само ділимо на дві частини. Викладаємо на стіл один цілий лаваш і на одну його сторону кладемо відрізану половину іншого лаваша для потовщення (всього вийде 2 шаурми з 3 лавашей). Тепер на одну сторону утолщенного місця викладаємо куряче філе, посипаємо паприкою, потім картопля і нарізаний соломкою огірок.
шаурма з овочами - фото крок 10
Зверху кладемо помідори, болгарський перець, потім свіжу зелень, посипаємо все тертим сиром і лимонною цедрою.
шаурма з овочами - фото крок 11
В кінці викладаємо цибулю і поливаємо все соусом зі сметани і часнику. Загинаємо одну боку лаваша (найтовстішу) і звертаємо його рулетом, те ж саме повторіть з другим лавашем.
шаурма з овочами - фото крок 12
Змащуємо сковороду рослинною олією і обсмажуємо на ній лаваш з кожного боку до золотистої скоринки, потім накриваємо сковорідку кришкою і гарненько прогріваємо шаурму. Тепер перекладаємо її на тарілку і подаємо до столу, смачного!

Схожі рецепти