Шаурма з лаваша з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Шукаєте варіант закуски на швидку руку? Зверніть увагу на цей простий рецепт шаурми з лаваша з куркою. Свіжі овочі та апетитний соус прекрасно доповнюють смак курочки.
Цей рецепт шаурми з лаваша з куркою хороший тим, що в якості начинки можна використовувати абсолютно будь-які овочі, які є під рукою. Підійдуть як свіжі, так і обсмажені або мариновані овочі, наприклад.
- Лаваш - 2 штуки
- Морква по-корейськи - 200 грам (можна замінити свіжою)
- Огірок - 1-2 штук
- Помідор - 1-2 штук
- Цибулина - 0.5-1 штуки
- Куряча грудка - 350-400 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Соус - За смаком
1. Очистити цибулину і нарізати невеликими кубиками. На сковороді розігріти масло (можна взяти рослинна або вершкове) і відправити туди цибулю. Обсмажити його до прозорості.
2. Тим часом вимити, трохи обсушити і нарізати невеликими кубиками філе. У приготування шаурми з лаваша з куркою можна також використовувати відварене або запечене в духовці філе, наприклад.
3. Викласти філе на сковороду і смажити до готовності на середньому вогні, періодично помішуючи.
4. Для 3-5 хвилин до готовності додати сіль, перець і інші спеції за смаком. При бажанні можна влити трохи соєвого соусу або додати томат, наприклад.
5. Далі можна зайнятися овочами. Вимити і нарізати дрібно огірочок. В даному випадку я використовую свіжий, але також відмінно підійде маринований.
6. З помідорами точно також: вимити, обсушити, нарізати.
7. Подрібнити зелень.
8. Акуратно розрізати навпіл лист лаваша.
9. Лист змастити улюбленим соусом.
10. Потім в довільному порядку додати всі інгредієнти начинки.
11. Акуратно загорнути. При бажанні шаурма з лаваша з куркою в домашніх уязика може бути обсмажена на сухій сковороді для більш хрусткої скоринки.