Шаурма по-домашньому з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Шаурма у багатьох людей асоціюється з вуличною їжею. Але я вам хочу показати, як приготувати шаурму по-домашньому з куркою і приголомшливим соусом. Вам залишається підготувати інгредієнти і зібрати шаурму!
Ви здивуєтеся, але гаряче блюдо у нас вийде досить здоровим, а головне, ви точно будете знати, з чого воно зроблене. Ще зробимо приголомшливий маринад, він буде гострим і пікантним. Свіжі овочі відмінно будуть контрастувати з ситної куркою. Все блюдо вийде в кращих традиціях східної кухні!
- Куряче філе - 500 грам
- Йогурт натуральний - 4 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в маринад, 1 ст. Ложка - в соус)
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
- Чилі порошком - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 1 Ст. Ложка
- Кардамон мелений - 1 Ст. Ложка
- Імбир сухий мелений - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 16 зубчиків(6 зубчиків - в маринад, 10 зубчиків - в соус)
- Сіль - За смаком
- Йогурт грецький - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Буханець - 4 штуки
- Latuk - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
Курку промийте і наріжте невеликими шматочками.
До курки додайте нашатковану часник для маринаду.
Далі всипте всі спеції зі складу та сіль.
Потім внесіть натуральний йогурт і ложку лимонного соку.
Перемішайте інгредієнти. Залиште курку маринуватися на 1 час.
Поки займіться соусом. В грецький йогурт додайте часник, пропущений через прес.
Додайте в йогурт сік лимона, перець і сіль.
Добре перемішайте соус. Залиште його на годину в холодильнику.
Обсмажте замариновану курку в олії до готовності. Не забудьте її перевертати. Потім відкладіть її в миску.
Піту змастіть готовим соусом.
Зверху викладіть шматочки курки.
Далі - промитий і нарізаний латук.
А потім - очищений і нарізаний півкільцями цибулю.
Зверху покладіть помідор, нарізаний шматочками.
Перекладіть піту на фольгу. Полийте її соусом.
Поверніть шаурму в рол. Смачного!