Рецепт Шаурма куряча фото

Шаурма куряча
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі, Птах, Капуста, Курка, Помідор, Морква, Огірок, Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Заурма

Приготуйте самі соковиту, гострий, шалено смачну і дуже ситну шаурму - з покупної не зрівняється ніколи! До того ж - це легко і просто, особливо з покроковим рецептом шаурми курячої, дивіться!

Напевно, всі пробували шаурму - вона продається на кожному розі! Щоб приготувати шаурму курячу будинку візьміть філе куряче, не раджу брати ніжки або м'ясо на кістці - замучитеся потім його від цієї кістки відокремлювати. Часто в шаурму додають моркву по-корейськи, грибочки або свіжі огірки. А також кладуть в неї капусту. В принципі, набір інгредієнтів для начинки можете сміливо регулювати на свій смак.

  • Куряче філе або грудка - 400 грам
  • Помідори - 2-3 штук
  • Огірки мариновані або свіжі - 1-2 штук
  • Цибуля - 0, 5-1 штуки
  • Лаваш вірменський - 2-3 штук
  • Майонез - 160 грам
  • Крем - 180 грам
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Каррі - За смаком
  • Петрушка, кріп - За смаком
шаурма куряча - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
шаурма куряча - фото крок 2
Курку промийте і поріжте шматочками невеликими, можна кубиками, можна на смужки. Підготуйте спеції: по чайній ложці каррі, перець, суміші перців. До речі, раджу не сіль використовувати, а соєвий соус.
Змішайте всі спеції і соєвий соус і замаринуйте курку. Може, до речі, взяти звичайний пакет поліетиленовий і прямо в ньому зав'язати курки - надішліть на годину або півгодини в холодильник.
шаурма куряча - фото крок 3
Підготуйте соус: змішайте сметану, майонез, сушену зелень (кріп і петрушку, наприклад), подрібнений часник.
шаурма куряча - фото крок 4
Все перемішайте. Соусу може вийде більше, ніж необхідно, але його можна сміливо і з іншими стравами використовувати.
шаурма куряча - фото крок 5
Підготуйте інші інгредієнти: соломкою поріжте солоні огірочки, помідори теж поріжте шматочками невеликими, цибуля півкільцями.
шаурма куряча - фото крок 6
Розігрійте сковороду, налийте рослинного масла, нехай нагріється. Потім викладіть підготовлену курочку, вона повинна міститися в один шар. Обсмажуйте буквально хвилину з одного боку.
шаурма куряча - фото крок 7
Потім перевернули на іншу сторону. Всього курка обсмажується хвилини 3-4. Вона саме повинна смажитися, а не гаситися, на сильному вогні. Готову курку відставте в сторону, нехай охолоне.
шаурма куряча - фото крок 8
Викладіть з одного боку лаваша продукти, залиште відступи, щоб лаваш можна було вільно загорнути знизу і з боків.
шаурма куряча - фото крок 9
Додайте соус, можете повторити шар продуктів і ще раз скропити соусом.
шаурма куряча - фото крок 10
Тепер загорніть шаурму: спочатку знизу, потім з боків, стежте, щоб інгредієнти не втекли.
шаурма куряча - фото крок 11
Ось так.
шаурма куряча - фото крок 12
Потім зробіть ще пару заворотом, щоб продукти не просвічували. Але не треба робити шаурму дуже товстою. Надлишки лаваша обріжте. Можете змастити тим же соусом лаваш в кінці, щоб скріпити шаурму.
шаурма куряча - фото крок 13
Готову шаурму обсмажте на сухій (або з невеликою кількістю масла) сковороді з усіх боків.
шаурма куряча - фото крок 14
Шаурма повинна схопитися і злегка підрум'янитися.
шаурма куряча - фото крок 15
Готову шаурму можете обернути в серветки або в харчову плівку - в кращих традиціях ларьків.
шаурма куряча - фото крок 16
Ось така вона в розрізі, смачного!

Схожі рецепти