Шаурма куряча
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте самі соковиту, гострий, шалено смачну і дуже ситну шаурму - з покупної не зрівняється ніколи! До того ж - це легко і просто, особливо з покроковим рецептом шаурми курячої, дивіться!
Напевно, всі пробували шаурму - вона продається на кожному розі! Щоб приготувати шаурму курячу будинку візьміть філе куряче, не раджу брати ніжки або м'ясо на кістці - замучитеся потім його від цієї кістки відокремлювати. Часто в шаурму додають моркву по-корейськи, грибочки або свіжі огірки. А також кладуть в неї капусту. В принципі, набір інгредієнтів для начинки можете сміливо регулювати на свій смак.
- Куряче філе або грудка - 400 грам
- Помідори - 2-3 штук
- Огірки мариновані або свіжі - 1-2 штук
- Цибуля - 0, 5-1 штуки
- Лаваш вірменський - 2-3 штук
- Майонез - 160 грам
- Крем - 180 грам
- Часник - 2-4 зубчиків
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Каррі - За смаком
- Петрушка, кріп - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Курку промийте і поріжте шматочками невеликими, можна кубиками, можна на смужки. Підготуйте спеції: по чайній ложці каррі, перець, суміші перців. До речі, раджу не сіль використовувати, а соєвий соус.
Змішайте всі спеції і соєвий соус і замаринуйте курку. Може, до речі, взяти звичайний пакет поліетиленовий і прямо в ньому зав'язати курки - надішліть на годину або півгодини в холодильник.
Змішайте всі спеції і соєвий соус і замаринуйте курку. Може, до речі, взяти звичайний пакет поліетиленовий і прямо в ньому зав'язати курки - надішліть на годину або півгодини в холодильник.
Підготуйте соус: змішайте сметану, майонез, сушену зелень (кріп і петрушку, наприклад), подрібнений часник.
Все перемішайте. Соусу може вийде більше, ніж необхідно, але його можна сміливо і з іншими стравами використовувати.
Підготуйте інші інгредієнти: соломкою поріжте солоні огірочки, помідори теж поріжте шматочками невеликими, цибуля півкільцями.
Розігрійте сковороду, налийте рослинного масла, нехай нагріється. Потім викладіть підготовлену курочку, вона повинна міститися в один шар. Обсмажуйте буквально хвилину з одного боку.
Потім перевернули на іншу сторону. Всього курка обсмажується хвилини 3-4. Вона саме повинна смажитися, а не гаситися, на сильному вогні. Готову курку відставте в сторону, нехай охолоне.
Викладіть з одного боку лаваша продукти, залиште відступи, щоб лаваш можна було вільно загорнути знизу і з боків.
Додайте соус, можете повторити шар продуктів і ще раз скропити соусом.
Тепер загорніть шаурму: спочатку знизу, потім з боків, стежте, щоб інгредієнти не втекли.
Ось так.
Потім зробіть ще пару заворотом, щоб продукти не просвічували. Але не треба робити шаурму дуже товстою. Надлишки лаваша обріжте. Можете змастити тим же соусом лаваш в кінці, щоб скріпити шаурму.
Готову шаурму обсмажте на сухій (або з невеликою кількістю масла) сковороді з усіх боків.
Шаурма повинна схопитися і злегка підрум'янитися.
Готову шаурму можете обернути в серветки або в харчову плівку - в кращих традиціях ларьків.
Ось така вона в розрізі, смачного!