Рецепт Шашлик зі свинини з цибулею фото

Шашлик зі свинини з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На природу, Святковий обід
Гарячі страви, Шашлик

На мій погляд, ароматний лук в шашлику зі свинини не тільки приємне доповнення до м'яса, більш того він є невід'ємною частиною цього чудового блюда, і ось вам мій варіант його приготування.

Шашлик вже давно став одним з основних страв під час вилазок на природу, з ним і час проходить веселіше, та й нагодувати таким частуванням можна досить велику компанія. І я не знаю у кого як, але для мене найсмачнішою є і улюблена частина шашлику не м'ясо, а ароматні кільця цибулі, тому сьогодні я поділюся з вами своїм фірязикам рецептом і розповім, як приготувати шашлик зі свинини з цибулею. Тут все дуже легко, маринад я завжди роблю найпростіший (кефірний), він відмінно розм'якшує м'ясо і робить його неймовірно ніжним, Ну і, звичайно ж, не забуваємо додати до нього ароматний цибулька. У цьому рецепті приготування шашлику зі свинини з цибулею, як то кажуть, все дуже просто і зі смаком, так що обов'язково спробуйте приготувати таке мяско найближчим часом.

  • Свинина духова - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 500-600 грам
  • Кефір 1% - 1 літр
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
шашлик зі свинини з цибулею - фото крок 1
Для початку ми ретельно промиваємо свинину і витираємо її паперовими серветками, потім нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки (4 см шириною) і викладаємо їх в глибокий посуд. Ріпчасту цибулю чистимо і 1-2 цибулини перекручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері, решті цибулю нарізаємо великими кільцями, викладаємо тертий і нарізану цибулю в миску з м'ясом, акуратно все перемішуємо.
шашлик зі свинини з цибулею - фото крок 2
Тепер солимо і приправляємо меленим перцем за смаком, перемішуємо все і трохи пам'ятаємо м'ясо, але так щоб не пошкодити кільця цибулі.
шашлик зі свинини з цибулею - фото крок 3
Наливаємо в миску з м'ясо кефір і ще раз все перемішуємо.
шашлик зі свинини з цибулею - фото крок 4
Тепер наш шашлик необхідно поставити під гніт і відправити маринуватися в холодильник на пару годин, а краще на ніч.
шашлик зі свинини з цибулею - фото крок 5
Ну а далі все за відпрацьованою, добре знайомої всім схемою: нанизуємо шматочки м'яса на шампури (по 5-6 шт), чергуючи їх з кільцями цибулі.
шашлик зі свинини з цибулею - фото крок 6
І відправляємо шашлик на мангал смажитися до ароматної рум'яної скоринки.
шашлик зі свинини з цибулею - фото крок 7
Коли свинина добре підрум'яниться, розрізаємо пару шматочків м'яса, щоб перевірити готовність. Якщо м'ясо всередині не червоне, можна подавати наш шашличок до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти