Шашлик зі свинини класичний
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч рецептів шашликів, але саме цей, мабуть, знайомий з дитинства кожному. Шашлик зі свинини, класичний смак якого не нікого не залишить байдужим - до вашої уваги!
«Строго, но со вкусом », "нічого зайвого", «Благородна простота» - це все саме про даний рецепт. В ньому, дійсно, присутній самий мінімум інгредієнтів, проте на смакових якостях страви це не позначається, повірте - навпаки, приготувавши шашлик за цим рецептом, ви зможете відчути справжній смак м'яса на вугіллі, без всяких відволікаючих добавок.
Хочете приготувати смачний шашлик зі свинини? Класичний рецепт цього всенародно улюбленої страви безсумнівно доведеться вам до душі!
- Свинина - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Перець червоний мелений - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Мінеральна вода - 0, 7 L
Свинину (бажано Жирненький, можна корейку, щоб в кожній порції була кісточка) промиваємо, обсушуємо рушником, видаляємо плівки і жили, ріжемо на шматки. Розмір - справа довільне, але, само собою, чим дрібніше поріже, тим швидше пожежі. Але і спалити такий «дрібнокаліберний» шашлик простіше, та й в соковитості він втратить - так що вирішуйте самі.
Цибуля чистий, ріжемо півкільцями або кільцями, а потім гарненько жмякайте руками, щоб пустила сік. Можна частину цибулі пропустити через м'ясорубку, але тоді перед закладкою на вугілля цибульну кашку з кожного шматка доведеться знімати. Так що я просто ретельно розминають порізану цибулю.
Укладаємо м'ясо і цибулю шарами в каструлю (це не обов'язково, але перемішається потім рівномірніше).
Додаємо сіль, спеції. Заливаємо вміст каструлі водою - в ідеалі, м'ясо повинно бути трохи прикрите маринадом. Перемішуємо.
Додаємо сіль, спеції. Заливаємо вміст каструлі водою - в ідеалі, м'ясо повинно бути трохи прикрите маринадом. Перемішуємо.
Ставимо під гніт (підійде 3-літровий балон з водою, але можна і іншу ємність пристосувати) і прибираємо в холод.
Мінімум через 3-5 годин дістаємо каструлю, перемішуємо м'ясо і цибулю, залишаємо в теплі. Через півгодини нанизуємо м'ясо на шампури, за бажанням чергуємо шматочки свинини з кільцями цибулі.
Смажимо на вугіллі, поливаючи водою з оцтом.
Подаємо з маринованою цибулькою, коржами, свіжими овочами і улюбленим шашличним соусом!
Подаємо з маринованою цибулькою, коржами, свіжими овочами і улюбленим шашличним соусом!