Шашлик на айраном
(покроковий рецепт з фото)
Вважаю одним із вдалих рецептів маринування шашлику - це в айраном. Солонуватий кисломолочний напій робить м'ясо дуже м'яким і соковитим. А приготувати його простіше простого. Приступимо!
Зверніть увагу на час маринування шашлику. Саме за 24 години м'ясо просочується айраном, стає "білястим" . Воно повинно вільно протикати шампуром, що говорить про правильне маринуванні. Сіль необхідно додати безпосередньо перед смаженням, так як вона витягує сік з м'яса. Дотримуйтесь рецептурою і блюдо вас порадує!
- Свинина - 1500-2000 грам (шийна частина та м'ясна прошарок в рівних кількостях)
- Йогурт - 700-1000 мілілітрів
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Сіль - За смаком
- Спеції для м'яса - За смаком (по бажанню)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
М'ясо вимийте. Промокніть паперовим рушником. Наріжте на шматки за розміром трохи більше сірникової коробки.
Перекладіть м'ясо в чашу, додайте перець і спеції за смаком. Залийте айраном кімнатної температури. Придавите зверху тарілкою, щоб вся свинина була покрита рідиною. Затягніть плівкою або закрийте кришкою. Приберіть в холодильник на 24 годину.
Після закінчення часу дістаньте чашу з м'ясом з холодильника. Перемішайте і посоліть за смаком.
М'ясо нанизати на шампури. Шматочки нанизуйте поздовжньо, залишаючи між ними невеликий зазор, для кращої прожарювання.
Шампури перенесіть на мангал з готовими вугіллям. Смажте періодично перевертаючи, до утворення рівномірної рум'яної скоринки.
Готовий шашлик відразу ж подавайте до столу.
Смачного!