Рецепт Шашлик на айраном фото

Шашлик на айраном
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 дн. 0 г. 45 хв.

Вважаю одним із вдалих рецептів маринування шашлику - це в айраном. Солонуватий кисломолочний напій робить м'ясо дуже м'яким і соковитим. А приготувати його простіше простого. Приступимо!

Опис приготування:

Зверніть увагу на час маринування шашлику. Саме за 24 години м'ясо просочується айраном, стає"білястим" . Воно повинно вільно протикати шампуром, що говорить про правильне маринуванні. Сіль необхідно додати безпосередньо перед смаженням, так як вона витягує сік з м'яса. Дотримуйтесь рецептурою і блюдо вас порадує!

  • Свинина - 1500-2000 грам (шийна частина та м'ясна прошарок в рівних кількостях)
  • Йогурт - 700-1000 мілілітрів
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
  • Сіль - За смаком
  • Спеції для м'яса - За смаком (по бажанню)
шашлик на айраном - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
шашлик на айраном - фото крок 2
М'ясо вимийте. Промокніть паперовим рушником. Наріжте на шматки за розміром трохи більше сірникової коробки.
шашлик на айраном - фото крок 3
Перекладіть м'ясо в чашу, додайте перець і спеції за смаком. Залийте айраном кімнатної температури. Придавите зверху тарілкою, щоб вся свинина була покрита рідиною. Затягніть плівкою або закрийте кришкою. Приберіть в холодильник на 24 годину.
шашлик на айраном - фото крок 4
Після закінчення часу дістаньте чашу з м'ясом з холодильника. Перемішайте і посоліть за смаком.
шашлик на айраном - фото крок 5
М'ясо нанизати на шампури. Шматочки нанизуйте поздовжньо, залишаючи між ними невеликий зазор, для кращої прожарювання.
шашлик на айраном - фото крок 6
Шампури перенесіть на мангал з готовими вугіллям. Смажте періодично перевертаючи, до утворення рівномірної рум'яної скоринки.
шашлик на айраном - фото крок 7
Готовий шашлик відразу ж подавайте до столу.
шашлик на айраном - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти