Шашлички з креветок на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами нескладної і дуже вдалою ідеєю, як приготувати шашлички з креветок на грилі в насиченому пікантному маринаді. Відмінний варіант легкої закуски, який варто взяти на замітку.
Такі апетитні креветки чудово підійдуть в якості закуски як в домашніх умовах, так і на пікніку. Маринад, до речі, можна зробити той, який вам більше до душі, більш пряний або гострий, наприклад. Подавати до столу шашлички краще теплими, але і остиглі вони залишаються дуже смачними. До того ж, їх можна використовувати в якості інгредієнта для салатів.
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 6 чайних ложок
- Сік лимона - 2 чайних ложки
- Luk-salotų - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Базилік - 1/2 пучка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Пластівці червоного перцю - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Креветки - 1 кілограм
1. Насамперед потрібно зайнятися маринадом. Очистіть цибулю і часник, вимийте і висушіть базилік, викладіть все в чашу блендера. Додайте томатну пасту, оливкова олія, сік лимона, цукор, сіль, перець, чебрець.
2. Збийте все до однорідності.
3. Креветки промийте під теплою водою, обсушити і викладіть в маринад. Акуратно перемішайте і залиште на годинку.
4. Після того як креветки добре промаринувалося, підготуйте гриль. Змастіть його трохи рослинним маслом.
5. Креветки одягніть на маленькі шампури або дерев'яні шпажки, які попередньо потрібно вимочити в воді.
6. Надішліть на гриль і смажте по кілька хвилин з кожного боку.
7. А після подавайте шашлички з креветок на стіл. Смачного!