Seviche
(покроковий рецепт з фото)
Севіче - це вишукане, але разом з тим просте в приготуванні блюдо. Робиться воно з сирих морепродуктів (гребінці, креветки, кальмари, риба та інше). Розповідаю, як приготувати севіче.
Цю страву можна сміливо віднести до розряду низькокалорійних і дієтичних. Його подають як салат або закуску. Ви можете сміливо варіювати наявність овочів або морепродуктів. Допускається варіант з використанням одного виду дарів моря. До столу блюдо подається холодним.
- Огірок - 1 штука
- Червона цибуля - 1 штука
- Чилі - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Авокадо - 1 штука
- Braai - 0, 5 пучка
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Креветки очищені - 450 грам
- Лимон - 2 штуки
- Вапно - 2 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Вода - 0, 5 L
1
У каструлю налийте воду, посолити і довести до кипіння, викладіть очищені креветки і відразу вимкніть воду. Залиште їх на 3 хвилини, а потім перекладіть на обробну дошку.
2
Наріжте креветки невеликими шматочками і перекладіть в миску, додайте соки лимона, апельсина і лайма.
3
Наріжте невеликими шматочками огірки, цибуля і подрібніть чилі. Додайте в миску до креветок і відправте в холодильник на 60 хвилин.
4
Вимийте і наріжте помідори невеликими шматочками, викладіть їх в миску до креветок, додайте авокадо, нарізаний невеликими кубиками, подрібнену кінзу, оливкова олія, щіпку солі.
5
Перемішайте гарненько все і залиште при кімнатній температурі на півгодини. Якщо не плануєте подавати відразу, то після додавання останніх інгредієнтів поставте миску в холодильник.