Щука в томаті
(покроковий рецепт з фото)
Щука в томаті - соковите і барвисте блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подати з будь-яким гарніром, наприклад, з макаронами або відвареною картоплею на обід або вечерю.
Щука в томаті виходить неймовірно смачною, пропареної і ароматною. Блюдо готується буквально за 20 хвилин, головне - заздалегідь очистити і випатрати рибу. Якщо томатна паста буде злегка кислуватою, додайте трохи цукрового піску для нівелювання смаку.
- Щука - 700 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Кріп - 4 штуки (гілочки)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка (тепла)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Щуку очистіть від луски, розкрийте під головою черевце і витягніть всі нутрощі. Ретельно промийте рибу, як зсередини, так і зовні. Зріжте голову, хвіст і великі плавники, наріжте тушку риби на порційні частини. Цибулю і моркву очистіть, промийте. Моркву натріть на тертці з дрібними отворами, а цибулю наріжте півкільцями. Прогрійте на сковороді рослинне масло, помістивши ємність на плиту. Викладіть моркву і цибулю, підсмажте на середньому нагріві протягом 3-5 хвилин.
Викладіть томатну пасту і обсмажте все ще близько 1 хвилини.
Влийте теплу воду, доведіть вміст ємності до кипіння і викладіть в підливу шматочки щуки. Накрийте кришкою, зменшіть нагрів до мінімального і тушкуйте протягом 12-15 хвилин.
Коли риба згасити, промийте і подрібніть кріп, присипте зверху і протомитися блюдо ще 1 хвилину. Вимкніть нагрів.
Викладіть щуку в томаті на тарілки і подайте до столу гарячою, можна доповнити блюдо гарніром.