Щи зі свіжою капустою і квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Простий, але смачний і ситний суп для обіднього столу. Варіть щі на другому бульйоні, так рекомендують лікарі. Подавайте з зеленню і сметаною.
Отже, розповідаю, як приготувати "щи зі свіжою капустою і квасолею"! Цей смачний суп сподобається всім, він ситний, з м'ясом і на бульйоні. Зварити такий суп не складе особливих труднощів. Але дам пораду: НЕ варіть квасоля разом з м'ясом, це зіпсує колір і смак супу. Обов'язково заздалегідь квасолю замочити в холодній воді, мінімум на 2 годину, після воду злийте і варіть у свіжій воді. Готову квасолю після охолодження відкиньте на друшляк і покладіть в готовий бульйон. Додайте інші овочі (попередньо обсмажені на олії чи смальці) і суп готовий! хай щастить!
- Свинина - 300 грам
- Варена квасоля - 1 Склянка
- Картопля - 2 штуки
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вода - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження овочів)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
Відваріть для супу заздалегідь квасолю, я це роблю напередодні ввечері, замочую її в холодній воді на 2 годину, потім заливаю свіжою водою і варю до готовності. Вранці зливаю воду, в якій вона варилася і додаю квасолю в супи або борщі.
М'ясо покладіть в холодну воду і проваріть 20 хвилин, перший бульйон злийте. Залийте м'ясо чистою водою і варіть до готовності. Готове м'ясо дістаньте і поріжте шматочками, поверніть в бульйон і покладіть квасолю.
Відваріть для супу заздалегідь квасолю, я це роблю напередодні ввечері, замочую її в холодній воді на 2 годину, потім заливаю свіжою водою і варю до готовності. Вранці зливаю воду, в якій вона варилася і додаю квасолю в супи або борщі.
М'ясо покладіть в холодну воду і проваріть 20 хвилин, перший бульйон злийте. Залийте м'ясо чистою водою і варіть до готовності. Готове м'ясо дістаньте і поріжте шматочками, поверніть в бульйон і покладіть квасолю.
2. Наріжте ножем тонко капусту. Покладіть в киплячий суп.
3. Поріжте картопля не дуже крупно, покладіть в суп і варіть 20 хвилин.
4. Поріжте тонко всі інші овочі: цибуля, перець, морква і помідор. Обсмажте на олії до готовності.
5. Коли зажарка буде готова, покладіть дрібно рубаний часник і зніміть з вогню.
6. Покладіть в суп смажені овочі, лавровий лист, сіль, перець чорний мелений.
7. Заправте суп зеленню або пряними травами і зніміть з вогню.
8. Дайте щам настоятися хвилин 20 і подавайте зі сметаною. Я додатково ще додаю свіжу зелень кожному в тарілочку. Приємного!