Рецепт Щи зі свіжою капустою і квасолею фото

Щи зі свіжою капустою і квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Капуста
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Супи , Щи
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Простий, але смачний і ситний суп для обіднього столу. Варіть щі на другому бульйоні, так рекомендують лікарі. Подавайте з зеленню і сметаною.

Опис приготування:

Отже, розповідаю, як приготувати"Щи зі свіжою капустою і квасолею" ! Цей смачний суп сподобається всім, він ситний, з м'ясом і на бульйоні. Зварити такий суп не складе особливих труднощів. Але дам пораду: НЕ варіть квасоля разом з м'ясом, це зіпсує колір і смак супу. Обов'язково заздалегідь квасолю замочити в холодній воді, мінімум на 2 годину, після воду злийте і варіть у свіжій воді. Готову квасолю після охолодження відкиньте на друшляк і покладіть в готовий бульйон. Додайте інші овочі (попередньо обсмажені на олії чи смальці) і суп готовий! хай щастить!

  • Свинина - 300 грам
  • Варена квасоля - 1 Склянка
  • Картопля - 2 штуки
  • Капуста білокачанна - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Вода - За смаком
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження овочів)
щи зі свіжою капустою і квасолею - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
Відваріть для супу заздалегідь квасолю, я це роблю напередодні ввечері, замочую її в холодній воді на 2 годину, потім заливаю свіжою водою і варю до готовності. Вранці зливаю воду, в якій вона варилася і додаю квасолю в супи або борщі.
М'ясо покладіть в холодну воду і проваріть 20 хвилин, перший бульйон злийте. Залийте м'ясо чистою водою і варіть до готовності. Готове м'ясо дістаньте і поріжте шматочками, поверніть в бульйон і покладіть квасолю.
щи зі свіжою капустою і квасолею - фото крок 2
2. Наріжте ножем тонко капусту. Покладіть в киплячий суп.
щи зі свіжою капустою і квасолею - фото крок 3
3. Поріжте картопля не дуже крупно, покладіть в суп і варіть 20 хвилин.
щи зі свіжою капустою і квасолею - фото крок 4
4. Поріжте тонко всі інші овочі: цибуля, перець, морква і помідор. Обсмажте на олії до готовності.
щи зі свіжою капустою і квасолею - фото крок 5
5. Коли зажарка буде готова, покладіть дрібно рубаний часник і зніміть з вогню.
щи зі свіжою капустою і квасолею - фото крок 6
6. Покладіть в суп смажені овочі, лавровий лист, сіль, перець чорний мелений.
щи зі свіжою капустою і квасолею - фото крок 7
7. Заправте суп зеленню або пряними травами і зніміть з вогню.
щи зі свіжою капустою і квасолею - фото крок 8
8. Дайте щам настоятися хвилин 20 і подавайте зі сметаною. Я додатково ще додаю свіжу зелень кожному в тарілочку. Приємного!

Схожі рецепти