Рецепт Щи з яловичиною фото

Щи з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи , Щи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Це традиційне російське блюдо всім дуже добре знайоме, але кожен готує його по-своєму, хтось використовує м'ясний бульйон, деякі рибний або грибний, але самий ситний суп виходить з яловичиною.

Опис приготування:

Напевно, багато хто зі мною погодяться, що з'їсти тарілочку щей вранці - це справжнє задоволення, відразу і настрій піднімається, і відчуваєш прилив сил. А оскільки варіантів приготування цього смачного супу досить багато, я хочу поділитися з вами своїм рецептом і розповісти, як зробити щі з яловичиною. Якщо вибрати хороший шматочок м'яса з кісточкою, то суп вийде просто дивовижний, дуже наваристий, ситний і ароматний - смакота, та й годі. Я в цьому рецепті приготування щей з яловичиною додавала в суп тільки свіжу капусту, мені так більше подобається, але якщо ви любите щі з кислинкою, можете покласти в них і трохи квашеної капусти.

  • Яловичина - 500 грам (бажано шматочок з кісточкою)
  • Капуста білокачанна - 500 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Помідор - 1 штука (великий)
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, зелень сушена чи свіжа)
  • Сіль - За смаком
щи з яловичиною - фото крок 1
Для початку ретельно промиваємо яловичину і викладаємо її в каструлю (я зазвичай кладу заморожене м'ясо), заливаємо водою і ставимо на вогонь.
щи з яловичиною - фото крок 2
Як тільки вода закипить, нам необхідно зняти з її поверхні піну, зменшити вогонь і додати в воду столову ложку солі. Тепер варимо яловичину протягом 40-50 хвилин, для а 10-15 хвилин до готовності м'яса додаємо в воду лавровий лист. Якщо у вас яловичина за цей час не стала м'якою, то продовжуємо варити м'ясо далі. Як тільки м'ясо буде готове, його необхідно витягти з бульйону, відокремити м'ясо від кістки і нарізати його на шматочки. Бульйон проціджуємо і повертаємо в каструлю разом з м'ясом.
щи з яловичиною - фото крок 3
Капусту промиваємо і шаткуємо.
щи з яловичиною - фото крок 4
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
щи з яловичиною - фото крок 5
Помідор також нарізаємо кубиками.
щи з яловичиною - фото крок 6
Тепер наливаємо в сковороду олію і нагріваємо його, викладаємо в масло цибулю і смажимо до золотистого кольору. Після цього додаємо до цибулі терту на крупній тертці моркву, смажимо все ще 3 хвилини, а потім викладаємо на сковороду нарізаний помідор, обсмажуємо овочі хвилин 5, потім вимикаємо вогонь.
щи з яловичиною - фото крок 7
Знову ставимо бульйон з м'ясом на вогонь, доводимо його до кипіння і викладаємо в каструлю нарізану картоплю і капусту, варимо все 8-10 хвилин. Потім додаємо в суп обсмажені овочі, приправляем його спеціями, при необхідності досолюємо і варимо ще 6-8 хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо щам час настоятися, хвилин 10-15.
щи з яловичиною - фото крок 8
Після цього розливаємо суп по тарілочках і подаємо його зі сметанкою до столу. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти