Рецепт Сазан на вугіллі фото

Сазан на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Короп
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Люблю і часто готую рибу: смажу, запікаю, варю і тушу її. Нещодавно придбав сазана, тому ділюся рецептом, як приготувати сазан на вугіллі. Рибка невибаглива в приготуванні, вона смачна і соковита.

Опис приготування:

Риба, запечена в фользі, найбільш корисна і смачна, на відміну від, наприклад, парової. Таку рибку можна подати з будь-яким гарніром (наприклад, з картоплі, каші або овочів). Можливо, кого-то збентежить мій вибір саме цієї рибки, адже сазан відноситься до"кощавим" сортам, але завдяки особливому маринаду дрібні кістки взагалі не почуються, ну а великі тож можна дістати без праці. Приготувати рибу таким способом можна в пароварці, в духовці або на вугіллі. Я вибрав саме останній варіант, щоб отримати характерний аромат.

  • Короп - 1 кілограм
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідор - 2 штуки
  • Крем - 100 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
сазан на вугіллі - фото крок 1
1. У риби відрізаю голову і плавники, розрізаю черево і виймаю нутрощі, гарненько промиваю їх під проточною водою, а потім витираю паперовим рушником.
сазан на вугіллі - фото крок 2
2. В окремій тарілці готую соус: виливаю сметану, додаю сік половинки лимона (у мене він невеликий, а ось у великого фрукта використовую четвертинку), часник пропускаю через прес, солю і перчу за смаком, все гарненько змішую.
сазан на вугіллі - фото крок 3
3. Розгортаю фольгу, викладаю на неї рибку, промазують соусом всередині і зовні, залишаю на півгодини для маринування, завдяки чому стануть непомітними дрібні кістки.
сазан на вугіллі - фото крок 4
4. Поки мариную рибку, очищаю цибулину, промиваю її під водою і нарізаю кільцями.
сазан на вугіллі - фото крок 5
5. Помідори також гарненько мою і нарізаю кільцями.
сазан на вугіллі - фото крок 6
6. Через 30 хвилин всередину риби кладу порізані овочі (помідор і цибулю).
сазан на вугіллі - фото крок 7
7. Трохи овочів залишаю, а потім викладаю їх поверх сазана.
сазан на вугіллі - фото крок 8
8. Відриваю інший лист фольги, накриваю їм щільно рибу, скріплюю між собою обидва листи, формуючи конверт.
сазан на вугіллі - фото крок 9
9. Готую рибку на мангалі на вугіллі близько 40-60 хвилин (в залежності від спека). Готову рибку відразу не розгортаю, а залишаю в такому вигляді ще на півгодини.
сазан на вугіллі - фото крок 10
10. Через 30 хвилин акуратно відкриваю фольгу, щоб не витік сік, і нарізаю рибку шматочками. Подаю сазана зі свіжими овочами.

Схожі рецепти