Саморобний шоколадний соус
(покроковий рецепт з фото)
Всі бачили в магазині шоколадний соус. Його використовують для морозива або інших десертів, для прикраси або помадки на торті, тістечку. Розповім про те, як приготувати саморобний шоколадний соус.
Готовий соус можна зберігати в холодильнику, краще перелийте його в скляну банку. Його можна використовувати холодним або розігріти його і подавати гарячим, наприклад, полити їм морозиво. Зробити такий соус дуже просто, а ціна набагато дешевше, ніж готового в магазині.
- Вершкове масло - 240 грам
- Какао - 1/3 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Згущене молоко - 340 грам
- Цукор - 2 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. У каструлю викладіть вершкове масло і відправте на вогонь.
2. Трохи розтопіть вершкове масло і додайте до нього какао, сіль.
3. Влийте згущене молоко.
4. Додайте цукровий пісок і варіть до розчинення масла.
5. За допомогою погружного блендера перетворите суміш в однорідну.
6. Варіть соус ще близько 5-7 хвилин.
7. Приберіть каструлю з вогню і додайте ванільний екстракт, ще раз все перемішайте блендером.
8. Перекладіть соус в банки і остудіть, потім відправте в холодильник. Готовий соус використовуйте гарячим або холодним.