Саморобний шоколад
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте зробити домашній шоколад, в цьому вам допоможе простий і невигадливий рецепт, як приготувати саморобний шоколад, що роблю не тільки з какао-порошку, а також з подрібнених какао-бобів.
Ви можете зробити такий шоколад з додаванням горіхів, родзинок, Коран. Після приготування вилийте суміш на пергамент або плівку і почекайте до повного застигання, а потім розламати на шматочки. Такий шоколад варто зберігати в холодильнику. Насолоджуйтесь саморобним шоколадом в будь-який час.
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Морська сіль - 0, 5 чайних ложки
- Подрібнені плоди какао - 120 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1/3 склянки
- Вода - 1/3 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
1. У мисці змішайте соду, какао-порошок, сіль, додайте подрібнені плоди какао і вершкове масло, відкладіть в сторону. У сотейник викладіть мед і влийте воду, перемішайте гарненько, в центр насипте цукор і не перемішуйте.
2. Накрийте сотейник кришкою і доведіть вміст до кипіння, потім зніміть кришку і варіть до утворення приємною карамельної суміші, варіть суміш до 145 градусів за Цельсієм.
3. Як тільки суміш досягла необхідної температури, вимкніть вогонь і додайте раніше підготовлену суміш, гарненько і енергійно перемішайте.
4. Розстелите пергамент і вилийте приготовану суміш, розрівняйте в один шар (нЕ тонкий і не дуже товстий), залиште так до повного застигання.
5. Після застигання розламайте шоколад на шматочки і насолоджуйтеся.