Рецепт Саморобний шоколад фото

Саморобний шоколад
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Молочні продукти , Какао , Вершкове масло , Мед
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На природу
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Спробуйте зробити домашній шоколад, в цьому вам допоможе простий і невигадливий рецепт, як приготувати саморобний шоколад, що роблю не тільки з какао-порошку, а також з подрібнених какао-бобів.

Опис приготування:

Ви можете зробити такий шоколад з додаванням горіхів, родзинок, Коран. Після приготування вилийте суміш на пергамент або плівку і почекайте до повного застигання, а потім розламати на шматочки. Такий шоколад варто зберігати в холодильнику. Насолоджуйтесь саморобним шоколадом в будь-який час.

  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Морська сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Подрібнені плоди какао - 120 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 1/3 склянки
  • Вода - 1/3 склянки
  • Цукор - 1, 5 склянки
саморобний шоколад - фото крок 1
1. У мисці змішайте соду, какао-порошок, сіль, додайте подрібнені плоди какао і вершкове масло, відкладіть в сторону. У сотейник викладіть мед і влийте воду, перемішайте гарненько, в центр насипте цукор і не перемішуйте.
саморобний шоколад - фото крок 2
2. Накрийте сотейник кришкою і доведіть вміст до кипіння, потім зніміть кришку і варіть до утворення приємною карамельної суміші, варіть суміш до 145 градусів за Цельсієм.
саморобний шоколад - фото крок 3
3. Як тільки суміш досягла необхідної температури, вимкніть вогонь і додайте раніше підготовлену суміш, гарненько і енергійно перемішайте.
саморобний шоколад - фото крок 4
4. Розстелите пергамент і вилийте приготовану суміш, розрівняйте в один шар (нЕ тонкий і не дуже товстий), залиште так до повного застигання.
саморобний шоколад - фото крок 5
5. Після застигання розламайте шоколад на шматочки і насолоджуйтеся.

Схожі рецепти