Рецепт Сало по-білоруськи фото

Сало по-білоруськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
М'ясо , Субпродукти , Сало
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Солоне
Кількість порцій: 1
Час приготування: 9 дн. 12 г. 0 хв.

Рецепт сала по-білоруськи кілька років тому дізналася від одного корінного жителя Мінська. Розповідаючи рецепт, впевнений, що зробивши його раз - ви неодмінно повторіть посол. І не обдурив! Ділюся тепер і я!

Опис приготування:

Зверніть увагу на те, що після засолу сало необхідно витримати в морозилці протягом трьох днів. Це впливає на смакові якості готового виробу.

  • Сало свиняче - 2 кілограма (з prosloykoy
    )
  • Сіль - 4, 5 Ст. Ложки (велика)
  • Лавровий лист - 9-10 штук
  • Чорний перець горошком - 2 Ст. Ложки
  • Кмин - 1, 5 Ст. Ложки
  • Часник - 2-3 штук (головки, середнього розміру)
  • Вода - 1, 2 L
сало по-білоруськи - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Сало зачистите ножем з усіх боків.
сало по-білоруськи - фото крок 2
У воду додайте сіль і розчиніть.
сало по-білоруськи - фото крок 3
Покладіть шматки підготовленого сала. Вода повинна покривати сало. Поставте на вогонь трохи нижче середнього і нагрівайте до кипіння.
сало по-білоруськи - фото крок 4
Після зніміть з вогню. Охолодіть при кімнатній температурі в розсолі і приберіть в холодильник на 2 діб, не виймаючи з розсолу. Якщо сало виступає з розсолу, покладіть зверху тарілку і невеликий гніт.
сало по-білоруськи - фото крок 5
Після закінчення 2 діб, підготуйте спеції. Подрібніть їх зручним способом.
сало по-білоруськи - фото крок 6
Дістаньте сало з розсолу. Обсушити паперовим рушником. Зробіть в декількох місцях вертикальні розрізи. Рясно змастити подрібненим часником і спеціями.
сало по-білоруськи - фото крок 7
Підготовлені шматки сала загорніть в пергамент, покладіть в целофановий пакет і приберіть в холодильник на 6 діб. Після перекладіть в морозильну камеру на 3 дня. Через три дні сало можна дегустувати.
сало по-білоруськи - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти