Сало по-білоруськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт сала по-білоруськи кілька років тому дізналася від одного корінного жителя Мінська. Розповідаючи рецепт, впевнений, що зробивши його раз - ви неодмінно повторіть посол. І не обдурив! Ділюся тепер і я!
Зверніть увагу на те, що після засолу сало необхідно витримати в морозилці протягом трьох днів. Це впливає на смакові якості готового виробу.
- Сало свиняче - 2 кілограма (з prosloykoy
) - Сіль - 4, 5 Ст. Ложки (велика)
- Лавровий лист - 9-10 штук
- Чорний перець горошком - 2 Ст. Ложки
- Кмин - 1, 5 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 штук (головки, середнього розміру)
- Вода - 1, 2 L
Підготуйте необхідні інгредієнти. Сало зачистите ножем з усіх боків.
У воду додайте сіль і розчиніть.
Покладіть шматки підготовленого сала. Вода повинна покривати сало. Поставте на вогонь трохи нижче середнього і нагрівайте до кипіння.
Після зніміть з вогню. Охолодіть при кімнатній температурі в розсолі і приберіть в холодильник на 2 діб, не виймаючи з розсолу. Якщо сало виступає з розсолу, покладіть зверху тарілку і невеликий гніт.
Після закінчення 2 діб, підготуйте спеції. Подрібніть їх зручним способом.
Дістаньте сало з розсолу. Обсушити паперовим рушником. Зробіть в декількох місцях вертикальні розрізи. Рясно змастити подрібненим часником і спеціями.
Підготовлені шматки сала загорніть в пергамент, покладіть в целофановий пакет і приберіть в холодильник на 6 діб. Після перекладіть в морозильну камеру на 3 дня. Через три дні сало можна дегустувати.
Смачного!