Салат зі спаржею
(покроковий рецепт з фото)
Sparzha - овоч сезонний. І як тільки настає весна-літо не варто упускати можливість наїстися його вдосталь. У спаржі свій, особливий смак. Тим, хто з ним не знайомий ще, рекомендую цей салатик.
Коли набридають звичайні страви, тягне на екзотику. Пропоную вам рецепт екзотичного блюда. І продукти - нестандартні, і поєднання - незвичайне. Але такий "салат зі спаржею" вже точно не забудуть ні ваші гості, ні ви. І, можливо, саме цей салат стане вашим коронною стравою!
- Паростки спаржі - 10-12 штук
- Великий персик - 1 штука (для такого салату ідеально підійде персик з білою м'якоттю.)
- Копчене м'ясо - 20 грам
- Лісові горіхи - 45 грам
- Оливкова олія - 15 мілілітрів
- Сік лайма - За смаком (якщо під рукою немає лайма можна використовувати лимон.)
Спаржу вимити, видалити нирки і нижні грубі частини паростків.
У каструлю налити воду, довести до кипіння. У киплячу воду опустити підготовлену спаржу. Варити 3-5 хвилин.
Відварену спаржу викладаємо на лід щоб зберегти колір паростків.
Суху сковороду нагріти, викласти на неї лісові горіхи. Обсмажувати помішуючи 5 хвилин.
Копчене м'ясо нарізати невеликими шматочками.
У мисці змішати оливкове масло, сік лайма, сіль, перець. Перцю шкодувати не варто.
Персик вимити, видалити кісточку. Розрізати фрукт на частини, викласти на тарілку. Зверху додаємо порізані паростки спаржі, шматочки копченого м'яса, поливаємо заправкою, посипаємо обсмаженими порубаними горіхами. Смачного!