Салат зі шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли-небудь пробували несолодкий салат з полуниці? Якщо ні, то дивіться мій рецепт, як приготувати салат з шпинату і полуниці. Буде дуже оригінально і смачно. Пробуйте і оцінюйте!
Якщо вам не подобається присмак оцту в салатах, то можете замінити оцет лимонним соком. Я приготувала варіант салату, НЕ обсмажуючи кунжут. Але ви, якщо так більше подобається, можете обсмажити кунжут до золотистого кольору. Це займе всього хвилинку-дві, зате салат придбає нові смакові відтінки.
- Шпинат - 2 пучка
- Полуниця - 10 штук
- Білий оцет 5% - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Макові зерна - 0, 5 Ст. Ложки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 0, 5 Ст. Ложки
1
Насамперед промиваємо шпинат і полуницю. Ягоди ріжемо на половинки або тонкими слайсами, як вам більше подобається.
2
Готуємо заправку з оцту, масла, цукру, перець. Все добре перемішуємо.
3
Викладаємо на тарілки шпинат, зверху кладемо полуницю і присипаємо маком і кунжутом. Зверху наливаємо заправку.
4
За бажанням салатик можна перемішати, але я цього не роблю, тому що мені подобається, як він виглядає на тарілці.