Рецепт Салат з яловичини фото

Салат з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Зелень , Яловичина , Говяжа вирізка , Качанний салат
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Цей салат поєднує в собі два блюда відразу: м'ясо та овочі. Ситно, смачно і корисно, чи не так? Такий салат зручно готувати не тільки вдома, але і на природі, адже яловичину можна запекти на мангалі.

Опис приготування:

Найчастіше ми готуємо до обіду або вечері м'ясо з гарніром, ну, і можемо ще подати якісь свіжі овочі. Але ж м'ясо і овочі відмінно поєднуються між собою, їх можна з'єднати в одне блюдо - і вийде смачний салат. Я розповім вам, як приготувати смачний і корисний салат з яловичини в азіатському стилі. Готується він швидко і просто, а виходить смачним, незвичайним і красивим.

  • Яловичий стейк - 350-400 грам
  • Качанний салат - 1 штука (невеликий)
  • Огірок свіжий - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Морква - 1-2 штук
  • Помідори черрі - 150-200 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Імбир - 1 скибочку
  • Зелень кінзи - 30 грам
  • М'ята свіжа - 10 грам
  • Базилік свіжий - 30 грам
  • Арахіс смажений - 50 грам
  • Вапно - 1 штука
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Рибний соус - 4 чайних ложки(2 - для маринування стейка, 2 - для заправки)
  • Цукор білий - 2 чайних ложки
  • Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Перець чилі паста - 1 Чайна ложка
  • Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
салат з яловичини - фото крок 1
Замарінуем стейк в суміші соєвого, рибного соусу і білого цукру. Додамо подрібнений часник і залишимо хвилин на 20.
салат з яловичини - фото крок 2
Добре нагріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо стейк по 4-5 хвилин з кожного боку до темно-коричневого кольору. Потім прибираємо на тарілку для охолодження.
салат з яловичини - фото крок 3
Очистимо морква і огірок (якщо у нього жорстка шкірка), а перець - від серцевини з насінням. Зелень і помідори помиємо і максимально обсушити.
салат з яловичини - фото крок 4
Листя салату рвемо руками і викладаємо в салатник.
салат з яловичини - фото крок 5
Приготуємо заправку. Змішаємо 2 столові ложки соку лайма, кунжутну олію, рибний соус, чилі пасту, коричневий цукор і подрібнений на тертці імбир.
салат з яловичини - фото крок 6
Морква настругати за допомогою Овочечистка тонкими пелюстками, огірок нарізаємо кільцями, помідори розрізати на 2 або 4 частини, а перець наріжемо смужками.
салат з яловичини - фото крок 7
Додаємо в миску з листям салату підготовлені овочі і нарізану зелень.
салат з яловичини - фото крок 8
Обсмажений арахіс подрібнити ножем і додати в салат.
салат з яловичини - фото крок 9
Яловичину наріжемо тонкими шматочками, додамо в салат. Поливаємо заправкою і перемішуємо.
салат з яловичини - фото крок 10
Розкладаємо по тарілках і насолоджуємося.

Схожі рецепти