Салат з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат поєднує в собі два блюда відразу: м'ясо та овочі. Ситно, смачно і корисно, чи не так? Такий салат зручно готувати не тільки вдома, але і на природі, адже яловичину можна запекти на мангалі.
Найчастіше ми готуємо до обіду або вечері м'ясо з гарніром, ну, і можемо ще подати якісь свіжі овочі. Але ж м'ясо і овочі відмінно поєднуються між собою, їх можна з'єднати в одне блюдо - і вийде смачний салат. Я розповім вам, як приготувати смачний і корисний салат з яловичини в азіатському стилі. Готується він швидко і просто, а виходить смачним, незвичайним і красивим.
- Яловичий стейк - 350-400 грам
- Качанний салат - 1 штука (невеликий)
- Огірок свіжий - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Помідори черрі - 150-200 грам
- Часник - 1 зубчик
- Імбир - 1 скибочку
- Зелень кінзи - 30 грам
- М'ята свіжа - 10 грам
- Базилік свіжий - 30 грам
- Арахіс смажений - 50 грам
- Вапно - 1 штука
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Рибний соус - 4 чайних ложки(2 - для маринування стейка, 2 - для заправки)
- Цукор білий - 2 чайних ложки
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Перець чилі паста - 1 Чайна ложка
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
Замарінуем стейк в суміші соєвого, рибного соусу і білого цукру. Додамо подрібнений часник і залишимо хвилин на 20.
Добре нагріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо стейк по 4-5 хвилин з кожного боку до темно-коричневого кольору. Потім прибираємо на тарілку для охолодження.
Очистимо морква і огірок (якщо у нього жорстка шкірка), а перець - від серцевини з насінням. Зелень і помідори помиємо і максимально обсушити.
Листя салату рвемо руками і викладаємо в салатник.
Приготуємо заправку. Змішаємо 2 столові ложки соку лайма, кунжутну олію, рибний соус, чилі пасту, коричневий цукор і подрібнений на тертці імбир.
Морква настругати за допомогою Овочечистка тонкими пелюстками, огірок нарізаємо кільцями, помідори розрізати на 2 або 4 частини, а перець наріжемо смужками.
Додаємо в миску з листям салату підготовлені овочі і нарізану зелень.
Обсмажений арахіс подрібнити ножем і додати в салат.
Яловичину наріжемо тонкими шматочками, додамо в салат. Поливаємо заправкою і перемішуємо.
Розкладаємо по тарілках і насолоджуємося.