Салат з тунцем і яйцями
(покроковий рецепт з фото)
Овочі
, Риба та морепродукти
, Молочні продукти
, Бобові
, Квасоля
, Сир
, Яйця
, Консервований тунець
, Тунець
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Гарний і смачний листковий салат до будь-якого свята. Готується він дуже швидко, та й то ви витратите основну частину часу на прикрасу салату. Інгредієнти цілком доступні, салат обходиться недорого.
Опис приготування:
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати салат з тунцем і яйцями і не витратити на підготовку багато часу. Практично всі інгредієнти ми будемо використовувати вже готовими, тому нам залишиться лише викласти і перемазати шари салату і прикрасити його. Салат відмінно підходить до будь-якого свята, він смачний і ситний.
- Тунець у власному соку - 340 грам
- Яйця варені - 6 штук
- Кукурудза консервована - 350 грам
- Квасоля консервована - 200-250 грам (краще червона)
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики (по бажанню)
- Сир твердий - 30 грам
- Майонез - 300 грам
- Rediska - 5-6 штук (для прикраси)
- Зелена цибуля - 20 грам (для прикраси)
- Лимон - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука (по бажанню)
- Сіль - 2-3 Щепоток
Підготуємо всі компоненти для салату. Яйця варимо круто. Зливаємо рідину з тунця, кукурудзи і квасолі, очистимо яйця і цибулю.
Дрібно наріжемо ріпчаста цибуля і поллємо його лимонним соком. Укладаємо цибулю першим шаром в салатник. Поверх цибулі викладемо тунець і дрібно нарізаний часник. Змащуємо майонезом.
Викладаємо половину кукурудзи, перцю чилі і болгарського перцю, нарізаного дрібними кубиками. Потім - квасоля і решту кукурудзу з перцем. Змащуємо майонезом.
Тепер викладемо половину натертого на дрібній тертці сиру і натерті на крупній тертці яйця. Змащуємо майонезом.
Посипаємо сиром, що залишився і прикрашаємо салат. Ставимо в холодильник на пару годин - і можна подавати до столу.