Рецепт Салат «Цезар» з перепелиними яйцями фото

Салат «Цезар» з перепелиними яйцями
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Молочні продукти, Зелень, Яйця, Перепелині яйця, Листя салату
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід
Салати, Салат Цезар

Якщо ви не впевнені в абсолютній безпеці куплених яєць, вам буде досить складно приготувати канонічний "цезар" . Однак, вихід є - простий рецепт салату "цезар" з перепелиними яйцями!

Бідолаха Цезар Кардіні, автор рецепта улюбленого нами салату, щоб "знезаразити" яйця для заправки, скористався способом, який йому відкрила його італійська мама: для цього потрібно всього лише проколоти тупу частина курячого яйця і опустити його на хвилину в киплячу, але не вируючу воду. Начебто, нічого складного, але на практиці - яйця розбиваються, окріп все одно вирує, частина білка згортається і виходить чорт знає що, а не соус… Чи не простіше взяти замість курячих перепелині яйця, і, не побоюючись сальмонели, приготувати смачну заправку? Давайте так і зробимо!

Отже, простий рецепт салату "цезар" з перепелиними яйцями!

  • Салат листовий - 100 грам
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Пармезан - 50 грам
  • Перепелині яйця - 6 штук
  • Масло оливкове - 2/3 склянки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
  • Вустерський соус - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
Батон нарізати на шматочки зі стороною приблизно 1 сантиметр. Якщо скоринка у нього занадто груба, зрізати. Укласти на деко, сбризнутьолією. Запекти в духовці до рум'яного кольору.
салат
Видавити сік з половинки лимона.
салат
Розбити перепелині яйця і переконатися, що вони свіжі.
салат
Часник очистити і розтерти з дрібкою солі і перцю. Додати гірчицю, яйця і лимонний сік, збити. Поступово, не припиняючи збивати соус, ввести масло.
салат
Салат добре вимити й обсушити на рушник. Порвати руками.
салат
Покрити салатні листя соусом і обережно перемішати.
салат
Викласти на салат крутон, полити соусом. Посипати тертим пармезаном і негайно подати на стіл, поки сухарики ще хрумтять! :)

Схожі рецепти