Салат з сочевиці з копченою рибою
(покроковий рецепт з фото)
Салат з сочевиці з копченою рибою - це дуже ситний салат з кисло-копченим смаком, що користується великою популярністю в польській національній кухні. Ділюся рецептом з фото.
Рецепт салату з сочевиці з копченою рибою винайдений не мною - це досить популярний польський традиційний салат, який я запозичила з однієї книги кулінарних рецептів. Спершу поставилася до рецептом скептично, але коли приготувала, зрозуміла, що в моєму арсеналі - на один смачний салат більше Спробуйте і ви!
- Сочевиця зелена - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Морква - 150 грам
- Селера - 50 грам
- Рослинна олія - 90 мілілітрів
- Оцет бальзамічний - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Петрушка - 70 грам
- Хрін кореневої - 5 грам
- Риба холодного копчення - 400 грам
- Салат зелений - 300 грам
Очищені і дрібно нарізані цибулю, морква і селера обсмажити в олії. Сочевицю відварити так, як зазначено на упаковці.
Готову піджарку посолити і поперчити, додати до неї бальзамічний оцет.
Зелень дрібно нарубати і змішати з відвареною сочевицею.
Кореневої хрін необхідно натерти на дрібній тертці.
Піджарку змішуємо з сочевицею і заливаємо соусом, приготованим шляхом змішування натертого хрону, рослинної олії, солі, перцю і винного оцту. Перемішуємо.
Рибу віддираємо від кістки, очищаємо від дрібних кісточок, дрібно нарізаємо.
Помити, осушити і нарвати руками листя салату. Викласти їх на дно порційних тарілок.
На листя салату викладаємо сочевицю з овочами, зверху - шматочки риби. Готово!