Рецепт Пиріг з копченою рибою фото

Пиріг з копченою рибою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Пісочне тісто
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги , Солоне
Кількість порцій: 8
Час приготування: 50 хв.

Сьогодні пропоную приготувати смачний домашній пиріг з копченою рибою. Для начинки я взяла минтай холодного копчення, помідори "сливка" (міні) і сир. Дивіться, що у мене вийшло!

Опис приготування:

Отже, розповім, як приготувати"Пиріг з копченою рибою" . Перший виникає питання, яка потрібна риба? Тут варіантів багато, беріть ту, в якій найменша кількість кісток. Звичайно, важливо враховувати і смакові переваги. Мені подобається більше дієтична, нежирна риба, тому я зупинила свій вибір на тушці минтая холодного копчення. Також для пирога знадобиться пісочне тонке тісто - це основа, вершки і яйця - це заливка. І звичайно ж, сирна скоринка зверху! додаємо зелень, сіль за смаком, перець чорний мелений. Пробуйте!

  • Вода - 3 Ст. Ложки (тісто)
  • Борошно - 180 грам (тісто)
  • Вершкове масло - 85 грам (тісто)
  • Сіль - 1-2 Щепоток (тісто)
  • Копчена риба - 300 грам (начинка)
  • Помідори черрі або сливка-міні - 7-8 штук (начинка)
  • Кріп - 1 пучок (начинка)
  • Яйце - 3 штуки (начинка)
  • Вершки - 150 мілілітрів (начинка)
  • Твердий сир - 50 грам (начинка)
  • Часник - 1 зубчик (начинка)
пиріг з копченою рибою - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, приступимо!
пиріг з копченою рибою - фото крок 2
2. Холодне вершкове масло з'єднайте з борошном і дрібкою солі. Це зробити можна за допомогою комбайна або просто руками перетираючи, поки не утворюються борошняні крихти. Влийте крижану воду (3 ст. Л.) і замісіть тісто.
пиріг з копченою рибою - фото крок 3
3. Тісто щільне, до рук не липне. Залиште його в холодильнику на 10 хвилин.
пиріг з копченою рибою - фото крок 4
4. Розкачайте тісто на столі, товщина 3 мм. На качалці перенесіть його в форму, інвест, зріжте зайве. Зробіть проколи вилочкою, відправте в гарячу духовку на 10-12 хвилин, температура 200 градусів.
пиріг з копченою рибою - фото крок 5
5. Тим часом розберіть копчену рибку на філе, зніміть шкіру, видаліть кісточки, хребет. Поламайте руками або поріжте на невеликі шматочки. Помідори поріжте половинками.
пиріг з копченою рибою - фото крок 6
6. Вершки з'єднайте з яйцями, сіллю, перцем, часником, перемішайте гарненько вилочкою.
пиріг з копченою рибою - фото крок 7
7. Збираємо пиріг: на тісто покладіть шматочки риби, зверху розкладіть половинки томатів.
пиріг з копченою рибою - фото крок 8
8. Залийте пиріг вершково-яєчної сумішшю.
пиріг з копченою рибою - фото крок 9
9. Натріть сир на крупній тертці і додайте до нього дрібно нарізаний кріп. Притрусіть пиріг сиром. Температуру духовки знизьте до 180 градусів, поставте в неї пиріг на 30 хвилин.
пиріг з копченою рибою - фото крок 10
10. Пиріг з копченою рибою готовий. Остудіть його в формі, витягніть і поріжте.
пиріг з копченою рибою - фото крок 11
11. Приємного!

Схожі рецепти