Пиріг з копченою рибою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную приготувати смачний домашній пиріг з копченою рибою. Для начинки я взяла минтай холодного копчення, помідори "сливка" (міні) і сир. Дивіться, що у мене вийшло!
Отже, розповім, як приготувати "пиріг з копченою рибою" . Перший виникає питання, яка потрібна риба? Тут варіантів багато, беріть ту, в якій найменша кількість кісток. Звичайно, важливо враховувати і смакові переваги. Мені подобається більше дієтична, нежирна риба, тому я зупинила свій вибір на тушці минтая холодного копчення. Також для пирога знадобиться пісочне тонке тісто - це основа, вершки і яйця - це заливка. І звичайно ж, сирна скоринка зверху! додаємо зелень, сіль за смаком, перець чорний мелений. Пробуйте!
- Вода - 3 Ст. Ложки (тісто)
- Борошно - 180 грам (тісто)
- Вершкове масло - 85 грам (тісто)
- Сіль - 1-2 Щепоток (тісто)
- Копчена риба - 300 грам (начинка)
- Помідори черрі або сливка-міні - 7-8 штук (начинка)
- Кріп - 1 пучок (начинка)
- Яйце - 3 штуки (начинка)
- Вершки - 150 мілілітрів (начинка)
- Твердий сир - 50 грам (начинка)
- Часник - 1 зубчик (начинка)
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. Холодне вершкове масло з'єднайте з борошном і дрібкою солі. Це зробити можна за допомогою комбайна або просто руками перетираючи, поки не утворюються борошняні крихти. Влийте крижану воду (3 ст. Л.) і замісіть тісто.
3. Тісто щільне, до рук не липне. Залиште його в холодильнику на 10 хвилин.
4. Розкачайте тісто на столі, товщина 3 мм. На качалці перенесіть його в форму, інвест, зріжте зайве. Зробіть проколи вилочкою, відправте в гарячу духовку на 10-12 хвилин, температура 200 градусів.
5. Тим часом розберіть копчену рибку на філе, зніміть шкіру, видаліть кісточки, хребет. Поламайте руками або поріжте на невеликі шматочки. Помідори поріжте половинками.
6. Вершки з'єднайте з яйцями, сіллю, перцем, часником, перемішайте гарненько вилочкою.
7. Збираємо пиріг: на тісто покладіть шматочки риби, зверху розкладіть половинки томатів.
8. Залийте пиріг вершково-яєчної сумішшю.
9. Натріть сир на крупній тертці і додайте до нього дрібно нарізаний кріп. Притрусіть пиріг сиром. Температуру духовки знизьте до 180 градусів, поставте в неї пиріг на 30 хвилин.
10. Пиріг з копченою рибою готовий. Остудіть його в формі, витягніть і поріжте.
11. Приємного!