Салат з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і неймовірно легкий салатик зі свіжої сьомги обов'язково підніме вам настрій. Поєднання риби та кисло-солодких апельсинів просто підриває смакові рецептори! Загалом, дуже рекомендую.
Якщо ви хочете зробити вишуканий салат, то вибирайте його головним інгредієнтом сьомгу. Оформіть салат в кулінарне кільце. Так він буде виглядати елегантніше і нарядно. Такий салат можна подавати до святкового столу. Дізнатися, як приготувати салат з сьомгою, ви можете прямо тут і зараз.
- Філе сьомги - 175 грам
- Авокадо - 1/2 штуки
- Цибуля - 1/2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Вапно - 1/2 штуки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Червоний перець - 1 щіпка
- Листя салату - За смаком
Сьомгу краще брати свіжу, не морожене. Промийте шматок під проточною водою, обсушити. Зніміть з нього шкіру, наріжте невеликими кубиками.
Покладіть шматочки сьомги в піалку і видавіть в неї сік з половинки лимона. Перемішайте і покладіть рибу в холодильник маринуватися.
Поки риба маринується, підготуйте інші інгредієнти. Очистіть апельсин і розділіть його на часточки. Очистіть часточки від плівок і наріжте на шматочки.
Розріжте авокадо на дві половини. Плід повинен бути стиглим і м'яким. Видаліть кісточку, дістаньте м'якоть і наріжте її кубиками.
Покладіть м'якоть апельсина і авокадо в миску. Очистіть цибулю, нарубати його якомога дрібніше. Надішліть цибулю в піалку до решти інгредієнтів.
Викладіть в піалку замариновану сьомгу. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Підготуйте заправку. Для цього видавіть в окрему піалу сік половинки лайма, додайте рідкий мед, майонез і кайенский перець. Заправку ретельно перемішайте до повної однорідності.
Візьміть кулінарне кільце, поставте його в центр тарілки для подачі. Викладіть в нього інгредієнти з миски. Потім зверху покладіть листя салату. Полийте соусом і подавайте до столу.