Салат з печінки тріски «На дні морському»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам необхідно приготувати оригінальний салат на святковий стіл, подивіться цей рецепт. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати салат з печінки тріски "на дні морському" і цікаво його подати.
Вам однозначно варто навчитися робити цей салатик, так як він стане родзинкою вашого столу і приємно порадує ваших гостей своїм видом. Подавати такий салат необхідно з спеченими з листкового тіста восьминогами, які одночасно служать "кришечкою" для салату. Ця страва коштує того, щоб витратити на його приготування цілу годину. Запевняю, ваші рідні та гості будуть від нього в захваті! Обов'язково приготуйте цей симпатичний і смачний салат.
- Печінка тріски - 140 грам
- Кукурудза консервована - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 35 грам
- Огірок свіжий - 100 грам
- Майонез - 90 грам
- Тісто листкове - 500 грам
- Яйця варені - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет натуральний - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
1. Цибулину наріжте на невеликі кубики, додайте воду, оцет і цукор. Ретельно перемішайте і дайте промаринуватися.
2. Листкове тісто розкачати між двома шарами харчової плівки в пласт товщиною 3-4 мм. Виріжте з тіста 8 смужок довгою 10 см і шириною 4 см. Розріжте смужки по діагоналі.
3. Виріжте з тіста круг діаметром 7 см. Велику керамічну чашку оберніть фольгою і викладіть трикутники тіста у вигляді щупалець восьминога. Змастіть верх щупалець збитим яйцем і прикріпіть коло.
4. Змастіть всього восьминога яйцем, посипте кунжутом, прикріпіть очі. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 30 хвилин, накривши восьминогів фольгою.
5. Печінка тріски наріжте невеликими шматочками, огірок - кубиками, яйце - дрібно за допомогою яйцерізки. Додайте віджатий від маринаду цибулю, консервовану кукурудзу і заправте салат майонезом.
6. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте і викладіть гіркою на блюдо. Зверху встановіть охололи восьминогів. Смачного!