Салат з оселедця з пекінською капустою
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат поєднує в собі, на перший погляд, не поєднувані продукти. Але це тільки на перший погляд. Салат з оселедця з пекінською капустою дуже смачний і незвичайний. Та й готується він зовсім легко.
Цей простий, але дуже смачний салат можна готувати цілий рік: інгредієнти для нього завжди доступні. Заправку з рослинної олії і лимонного соку можна замінити на майонез, кому як подобається. Хоч салат і простий, але його можна подавати і на святковий стіл. Готується салат з оселедця з пекінською капустою дуже швидко і просто. Запишіть його в свою кулінарну книгу, і ви не пошкодуєте.
- Філе оселедця - 1 штука
- Огірок - 1-2 штук
- Червона цибуля - 1 штука
- Пекінська капуста - 400 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 щіпка
- Зелень - 1/4 пучка (петрушка, або кріп, або зелену цибулю)

1. Пекінську капусту нарізаємо тонкою соломкою і перекладаємо в салатник.

2. Додаємо до капусти цибуля, нарізаний тонкими півкільцями.

3. Огірок нарізаємо тонкими кружальцями або полукружкамі і відправляємо до решти інгредієнтів.

4. Потім додаємо філе оселедця, нарізане тонкими смужками. І поливаємо салат заправкою: змішуємо рослинне масло, сік лимона і цукор.

5. Перед подачею салат посипаємо дрібно нарізаною зеленню.