Салат з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Нут або турецький горох - дуже популярне бобова рослина в багатьох країнах світу, особливо на Сході. У ньому міститься достатня кількість білка, тому страви з ними можна готувати без протеїну.
Але я вирішила звернутися до моєї улюбленої Середземноморської кухні. І дізналася, як приготувати салат з нуту з сиром "фета" . Процедура створення така ж, як якщо б ми робили гарнір, адже бобові потрібно буде варити. Тільки потім їх слід охолодити, додавши інші інгредієнти. Дуже ситне і оригінальне блюдо.
- Гайка - 250 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Ріпчасту цибулю червоний - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Перець чилі - 1 штука
- Фета - 250 грам
- Зелена цибуля, пір'я - 4 штуки
- Koriandr - 25 грам
- Петрушка - 30 грам
- Лимон - 1 штука
Нут замочити в холодній воді на ніч.
Потім промийте його і перекладіть в каструлю.
Залийте бобові водою, щоб вона їх повністю закрила. Доведіть воду до кипіння, а потім варіть протягом 30-40 хвилин на невеликому вогні.
Потім воду злийте, гайка ostuda.
Наріжте цибулю, дрібно наріжте перець і часник. Обсмажте все разом в олії до м'якості, але не до скоринки. Остудіть.
У салатниці з'єднайте дрібно нарізану зелень, zažarku, сир фета і гайки. Влийте сік лимона.
Перемішайте салат. Усе, він готовий. Сіль не потрібно, адже тут є багато сиру. Смачного!