Салат з куркою і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не пробували приготувати салат з креветками і куркою, то обов'язково спробуйте, я впевнена, це блюдо стане постійним гостем на вашому столі. Це салат дуже легкий, але ситний.
Такий салат дуже добре підійде на святковий стіл, приємно здивує і наситить ваших гостей.
- Філе курячої грудки - 1 штука
- Каперсами - 3 штуки
- Томат - 1 штука
- Маслини без кісточок - 4 штуки
- Оливки без кісточок - 4 штуки
- Перець зелений - 1 штука
- Анчоуси - 3 штуки
- Luk-salotų - 1/2 штуки
- Перець червоний мелений - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Мал - 3 Ст. Ложки
- Оцет винний білий - 1 Чайна ложка
- Креветки - 60 грам
Для початку давайте відваримо креветки. Кинемо їх в каструлю з підсоленою водою і будемо варити 3-5 хвилин, а потім дамо їм охолонути. Якщо ви купили креветки, які ще не були зварені, це зазвичай королівські креветки сірого кольору. Такі морепродукти потрібно варити хвилин 10.
Точно також відварюємо і курячу грудку, тільки час трохи збільшується до 30 хвилин, а потім також дайте їй охолонути
Включаємо ще одну конфорку і ставимо на неї каструлю з підсоленою водою для рису. Мал варіть недовго і не заважайте, щоб він у нас не розварився. І краще додайте у воду трохи олії, щоб рис не злипнувся.
Поки все вариться, креветки вже охололи, тому ми їх повинні почистити - прибрати панцир і голову.
Тепер чистимо цибулю-шалот, який ми повинні нашаткувати, можна дрібно, можна півкільцями, якщо не хочете довго возитися, як я, втім, і роблю.
Ну ось, курка вже зварилася і навіть охолола. Тепер потрібно нарізати на середні шматочки.
Тепер беремо зелений болгарський перчик, його потрібно теж нарізати, тільки - соломкою. Якщо перець попався великий, соломку можна порізати поперек на 2 половинки.
На черзі - томат, який ми теж повинні нарізати часточками, якщо помідори - маленька, візьміть їх 2.
Наступний продукт - оливки і маслини, наріжте їх кільцями.
Петрушки беремо зовсім трішечки, щоб вона не перебила основний смак, її дрібно-дрібно рубаємо.
Анчоуси і каперси дрібно рубаємо, з ними нам потрібно зробити соус для салату. Тобто в склянці або в ступці, вже кому як зручніше, змішуємо анчоуси і каперси, з сіллю, червоним і чорним перцем. Підливаємо до них винний оцет і оливкове масло і гарненько збиваємо.
І ось тільки зараз, ми повинні викласти в глибоку красиву салатницю помідори, курку, креветки і "іже з ними", додати до них наш соус і знову все перемішати.