Салат з картоплі та кукурудзи
(покроковий рецепт з фото)
Це ситний і поживний салатик на кожен день. Овочі для нього можна підготувати заздалегідь, а потім змішати все перед подачею. Обов'язково запам'ятайте рецепт!
Салатик перед подачею краще залишити на 30-60 хвилин, щоб картопля ввібрав в себе заправку. Для його заправки можна використовувати майонез, а також менш калорійний варіант - сметану або йогурт. Салатик дуже ситний, тому можете подавати його окремо, наприклад, з м'ясом на грилі.
- Кукурудза - 450 грам (консервована)
- Картопля - 6 штук
- Бекон - 4 скибочки
- Халапеньо - 1 штука
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Зелена цибуля - 1/3 пучка
- Йогурт - 0, 5 склянки
- Крем - 1/3 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте картопля, помістіть його в каструлю з водою, надішліть каструлю на вогонь, відваріть картоплю до готовності.
2. Викладіть картоплю з води і остудіть, потім наріжте невеликими шматочками.
3. Перекладіть картоплю в миску, додайте оливкову олію, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
4. Тим часом обсмажте на сухій сковороді смужки бекону, розламайте хрусткий бекон на шматочки.
5. Додайте до картоплі бекон, кукурудзу консервовану, подрібнений перець, половину необхідної кількості подрібненої зеленої цибулі, часниковий порошок, перемішайте.
6. Заправте салат сметаною і йогуртом, перемішайте.
7. Додайте до салату залишився зелена цибуля, відправте в холодильник на 30-60 хвилин. Подавайте салат охолодженим.