Салат з капустою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Домашні заготовки - це не тільки смачно, але і досить зручно. Коли хочеться натуральних овочів взимку, на виручку прийде ось такий апетитний, ніжний і дуже класний салатик з капусти. Спробуйте!
Хочу поділитися з вами простим варіантом, як приготувати салат з капустою на зиму в пікантному маринаді. Сам процес не забере у вас багато часу, і навіть недосвідчені господині з легкістю з ним впораються. Що стосується овочів, які додані в салат, ви завжди можете варіювати їх склад використовуючи тільки те, що вам до душі. Для аромату в маринад можна додати ще запашний перчик, наприклад. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде трохи більше 4 літрів салату.
- Капуста - 2 кілограма
- Морква - 1/2 кілограма
- Солодкий перець - 1/2 кілограма
- Цибуля - 1/2 кілограма
- Часник - 2-5 зубчиків
- Цукор - 3/4 склянки
- Оцет - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 400 мілілітрів
- Сіль - 1.5 Ст. Ложки
1. Ось такий овочевий набір ми будемо використовувати.
2. Капусту вимийте, обсушити, при необхідності зніміть верхні листки. Наріжте.
3. Очистіть моркву і натріть на тертці.
4. Солодкий перець вимийте, обсушити, очистіть від дрібочучи і наріжте тонкими смужками.
5. Очистіть і наріжте півкільцями цибулю. Приготуйте маринад, з'єднавши рослинне масло, сіль і цукор. Доведіть до кипіння, влийте оцет і через хвилинку зніміть з вогню.
6. З'єднайте всі овочі, додайте пропущений через прес часник. Влийте маринад і все ретельно перемішайте.
7. Залишилося тільки розкласти готовий салат по стерилізованим баночках, закатати і залишити до повного охолодження догори дном, укутавши ковдрою.
8. Приголомшлива закуска!