Салат з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
З гречки можна готувати не тільки кашу і суп. Я розповім і покажу, як приготувати простий, економний, корисний і дуже смачний салат з гречкою. Такий салат зберігається в холодильнику протягом 4 днів.
Гречка багата амінокислотами і мінералами, такими як залізо, цинк і селен. У багатьох стравах, де використовується рис, його можна замінити гречкою. Для цього салату гречку потрібно відварити як зазвичай, охолодити до кімнатної температури і поставити в холодильник.
- Гречка - 150 грам
- Скумбрія - 150 грам (консерви, натуральна, у маслі)
- Цибуля ріпчаста червоний - 1 штука
- Маслини без кісточок - 50 грам
- Листя свіжого базиліка - 10 штук
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль - За смаком
- Помідори черрі - 20 штук
- Часник - 1 зубчик
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
Заливка для помідорів-конфі: в невеликій чашці змішайте дрібно нарізаний часник, сіль, мед і оливкове масло.
Приготуйте помідори-конфі: розріжте помідори навпіл, викладіть на деко, покрите папером для випічки. Залийте помідори приготовленої сумішшю і запікайте 45 хвилин при температурі 150 градусів.
Відваріть гречку, покладіть в миску, додайте трохи оливкового масла і перемішайте. Дайте охолонути.
Ріпчаста цибуля, очищений і промитий, наріжте тонкими півкільцями, покладіть в миску з крижаною водою на 5-7 хвилин.
У холодну гречку додайте нарізані маслини, віджатий цибулю, остиглі помідори-конфі і шматочки філе консервованої скумбрії. Додайте листя базиліка, полийте салат оливковою олією. Перемішайте, спробуйте і при необхідності додайте сіль. Дайте салату настоятися кілька годин, а потім подавайте на стіл.