Рецепт Салат з гречкою фото

Салат з гречкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Крупи , Маслини , Гречка , Скумбрія
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З гречки можна готувати не тільки кашу і суп. Я розповім і покажу, як приготувати простий, економний, корисний і дуже смачний салат з гречкою. Такий салат зберігається в холодильнику протягом 4 днів.

Опис приготування:

Гречка багата амінокислотами і мінералами, такими як залізо, цинк і селен. У багатьох стравах, де використовується рис, його можна замінити гречкою. Для цього салату гречку потрібно відварити як зазвичай, охолодити до кімнатної температури і поставити в холодильник.

  • Гречка - 150 грам
  • Скумбрія - 150 грам (консерви, натуральна, у маслі)
  • Цибуля ріпчаста червоний - 1 штука
  • Маслини без кісточок - 50 грам
  • Листя свіжого базиліка - 10 штук
  • Масло оливкове - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Помідори черрі - 20 штук
  • Часник - 1 зубчик
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
салат з гречкою - фото крок 1
Заливка для помідорів-конфі: в невеликій чашці змішайте дрібно нарізаний часник, сіль, мед і оливкове масло.
салат з гречкою - фото крок 2
Приготуйте помідори-конфі: розріжте помідори навпіл, викладіть на деко, покрите папером для випічки. Залийте помідори приготовленої сумішшю і запікайте 45 хвилин при температурі 150 градусів.
салат з гречкою - фото крок 3
Відваріть гречку, покладіть в миску, додайте трохи оливкового масла і перемішайте. Дайте охолонути.
салат з гречкою - фото крок 4
Ріпчаста цибуля, очищений і промитий, наріжте тонкими півкільцями, покладіть в миску з крижаною водою на 5-7 хвилин.
салат з гречкою - фото крок 5
У холодну гречку додайте нарізані маслини, віджатий цибулю, остиглі помідори-конфі і шматочки філе консервованої скумбрії. Додайте листя базиліка, полийте салат оливковою олією. Перемішайте, спробуйте і при необхідності додайте сіль. Дайте салату настоятися кілька годин, а потім подавайте на стіл.

Схожі рецепти