Салат з гранатом і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Для багатьох салат з гранатом і м'ясом готується на основі яловичини, але я пропоную приготувати цей салат на основі курячого філе. Птах також відмінно поєднується з гранатом, а салат виходить ніжніше.
Дивіться, як приготувати салат з гранатом і м'ясом. Він не тільки задовольнить гастрономічні смаки навіть найвибагливішого гурмана, але і прикрасить будь-який святковий стіл. Аналогічний салат "гранатовий браслет" готується на основі яловичини, а представлений салат робиться з додаванням відвареного курячого м'яса. В результаті отримуємо ще більш ніжний і незвичайний смак.
- Куряче філе - 2 штуки
- Гранат - 1 штук
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Буряк - 2 штуки
- Грецькі горіхи - 150 грам
- Майонез - 250 грам
- Сіль, перець - За смаком
1. Для приготування цього салату я використовую курячу грудку. Відварюємо її до готовності з додаванням солі і спецій, після чого даємо повністю охолонути.
2. Також нам потрібно відварити до готовності овочі в шкірці. Буряк відварюємо окремо від картоплі у великій кількості води.
3. Кількість картоплі регулюйте самі. Хтось любить, коли його більше в салаті, а хтось любить поменше.
4. Поки вариться м'ясо і овочі, подрібнюємо волоські горіхи. Можна це зробити вручну, а можна за допомогою кавомолки.
5. Коли наше філе буде готово, нарізаємо його кубиками невеликого розміру (можна навіть просто розібрати уздовж волокон).
6. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.
7. В кінці смаження додаємо нарізане м'ясо і обсмажуємо ще пару хвилин.
8. Готову остигнула буряк натираємо на середню терку.
9. Змішуємо її з горіхами до однорідного стану.
10. Натираємо картопля теж на середню терку.
11. Тепер починаємо формувати салат: беремо велике блюдо і широкий стакан. Ставимо стакан в центрі страви, а навколо викладаємо шари салату. Першим шаром викладаємо картопля. Не забувайте кожен шар промащувати майонезом.
12. Наступний шар - м'ясо з цибулею.
13. Наступний і останній шар - буряк з горіхами. Добре промазуємо майонезом. Залишилося тільки прикрасити салат.
14. Очищаємо гранат від прожилок і викладаємо рівномірним шаром по всій поверхні салату.
15. Потім виймаємо стакан і даємо салату трохи настоятися (краще поставити його в холодильник, хоча б на пару годин).