Салат з буряком і руколою
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити щоденне меню хочу запропонувати вам класний блюдом. Навчу вас, як приготувати салат з буряком і руколою, доповнений гранатом, горішками, авокадо і козячим сиром. Просто і смачно!
Основою цього салату є запечена буряк, але її я рекомендую заздалегідь відварити, щоб заощадити час. Що стосується решти інгредієнтів, тут завжди можливі варіанти. Авокадо, горішки, сир, зерна граната - все це додає особливі нотки смаку страви. Крім руколи, відмінно підійде також шпинат або інша свіжа зелень. Особливу увагу хочу приділити заправці, вона нереально смачна і чудово доповнює всі інгредієнти.
- Буряк - 3-4 штук (відварена і очищена)
- Рукола - 1 пучок(+ пучок шпинату за бажанням)
- Козиний сир - 100 грам
- Fistashki - 50 грам (смажені, очищені)
- Зерна граната - 50 грам
- Авокадо - 1/2 штуки
- Шалот - 1 штука
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Бальзамічний оцет - 1/4 склянки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
1. Буряк наріжте середніми шматочками і викладіть на деко, застелений фольгою або папером. Духовку розігрійте до 200 градусів. З'єднайте подрібнений шалот з оцтом, маслом, медом, сіллю і перцем. Перемішайте все. 1-2 ложки заправки вилийте на буряк і відправте запікатися хвилин на 15.
2. У глибоку миску викладіть рукколу і шпинат. Додайте зерна граната і горішки.
3. Очистіть і наріжте невеликими кубиками авокадо, додайте в салатник разом з сиром.
4. Залишиться тільки додати буряк, влити заправку і акуратно все перемішати. Приголомшливо смачний і досить незвичайний салат з буряком і руколою можна подавати.
Смачного!
Смачного!