Рецепт Салат з баклажанів з зеленню фото

Салат з баклажанів з зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Зелень, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Літні
Салати

Такий салат можна подавати як закуску (в невеликих салатниці або в тарталетках), з оливковою олією. Він легкий і викликає апетит. Розповім, як приготувати салат з баклажанів з зеленню.

З появою свіжих овочів саме час приготувати легкий овочевий салат, який нічим не поступається за смаком і поживністю навіть м'ясним або майонезним. Такий салат готується з печених овочів, з заправкою з оливкового масла, лимонного соку і зелені. Його можна зробити заздалегідь і зберігати в холодильнику.

  • Болгарський перець - 1 штука
  • Баклажан - 8-9 штук (маленькі)
  • Червона цибуля - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Braai - 0, 5 пучка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Оливкова олія - За смаком
  • Бальзамічний оцет - За смаком
  • Сіль і мелений перець - За смаком
салат з баклажанів з зеленню - фото крок 1
1. Якщо є великі баклажани, тоді використовую дві штуки. Цього разу у мене ось такі маленькі. Баклажани і болгарський перець гарненько мою, змащую оливковою олією і випікаю в розігрітому до 180-190 градусів духовці півгодини.
салат з баклажанів з зеленню - фото крок 2
2. Печені овочі виймаю з духовки і перекладаю на тарілку, щоб вони трохи охололи.
салат з баклажанів з зеленню - фото крок 3
3. Акуратно знімаю шкірку (це дуже легко), видаляю насіння і плодоніжки.
салат з баклажанів з зеленню - фото крок 4
4. Петрушку і кинзу гарненько обполіскую, потім промокають серветкою, потім подрібнюю (дуже дрібно).
салат з баклажанів з зеленню - фото крок 5
5. Червоний цибулю очищаю від лушпиння, потім подрібнюю тонкими півкільцями.
салат з баклажанів з зеленню - фото крок 6
6. Печені овочі подрібнюю дрібним кубиком, змішую їх з цибулею і зеленню, відвалів кілька зубчиків часнику, заправляю олією, бальзамічним оцтом і лимонним соком, солю і перчу за смаком.
салат з баклажанів з зеленню - фото крок 7
7. Перемішую салат і залишаю на п'ятнадцять хвилин, після цього подаю порційно і прикрашаю гілочкою зелені.

Схожі рецепти