Салат з баклажанів з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Такий салат можна подавати як закуску (в невеликих салатниці або в тарталетках), з оливковою олією. Він легкий і викликає апетит. Розповім, як приготувати салат з баклажанів з зеленню.
З появою свіжих овочів саме час приготувати легкий овочевий салат, який нічим не поступається за смаком і поживністю навіть м'ясним або майонезним. Такий салат готується з печених овочів, з заправкою з оливкового масла, лимонного соку і зелені. Його можна зробити заздалегідь і зберігати в холодильнику.
- Болгарський перець - 1 штука
- Баклажан - 8-9 штук (маленькі)
- Червона цибуля - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Braai - 0, 5 пучка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лимон - 0, 5 штуки
- Оливкова олія - За смаком
- Бальзамічний оцет - За смаком
- Сіль і мелений перець - За смаком
1. Якщо є великі баклажани, тоді використовую дві штуки. Цього разу у мене ось такі маленькі. Баклажани і болгарський перець гарненько мою, змащую оливковою олією і випікаю в розігрітому до 180-190 градусів духовці півгодини.
2. Печені овочі виймаю з духовки і перекладаю на тарілку, щоб вони трохи охололи.
3. Акуратно знімаю шкірку (це дуже легко), видаляю насіння і плодоніжки.
4. Петрушку і кинзу гарненько обполіскую, потім промокають серветкою, потім подрібнюю (дуже дрібно).
5. Червоний цибулю очищаю від лушпиння, потім подрібнюю тонкими півкільцями.
6. Печені овочі подрібнюю дрібним кубиком, змішую їх з цибулею і зеленню, відвалів кілька зубчиків часнику, заправляю олією, бальзамічним оцтом і лимонним соком, солю і перчу за смаком.
7. Перемішую салат і залишаю на п'ятнадцять хвилин, після цього подаю порційно і прикрашаю гілочкою зелені.