Салат японський
(покроковий рецепт з фото)
Салат японський припаде до смаку тим, хто любить незвичайні поєднання продуктів в одній тарілці. Це просто справжня вітамінна бомба. Кожен інгредієнт дуже корисний для здоров'я і багатий вітамінами.
Вам стало цікаво, як приготувати салат японський? Тоді просто прочитайте цей рецепт і приготуйте цей чудовий салатик. Страву можна вживати в їжу вегетаріанцям, адже воно не містить білків тваринного походження. Прекрасна можливість урізноманітнити свій щоденний раціон.
- Капуста морська - 200 грам
- Яблуко - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Огірок (маринований) - 1 штука
- Масло оливкове - 30 мілілітрів
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Сіль, цукор, оцет (6%), зелень - За смаком

Невелику цибулину очистіть від лушпиння і наріжте на тонкі кружальця. Яблуко вимийте, очистіть від шкірки і дістаньте серцевину і насіння. Наріжте його соломкою. Морква помийте і поскоблите ножем. Також наріжте її тонкою соломкою.

Тепер вам необхідно підготувати солоні огірки. Перш, ніж їх нарізати, очистіть їх від шкірки, тоді вони стануть м'якше, але це зовсім не обов'язково. Наріжте огірки тонкою соломкою.

Все заздалегідь підготовлені інгредієнти для японського салату складіть в глибоку миску. До них додайте морську капусту. Ви можете її приготувати самостійно, використовуючи суху сировину, а можете купити вже готову мариновану або заморожену.

Тепер настав чергу заправки. Щоб її приготувати, в окремій пиалочки змішайте сік лимона, рослинна олія (переважно оливкове першого холодного віджиму), а також соєвий соус. Всі інгредієнти добре перемішайте.

Додайте приготовлену заправку в салат і перемішайте. Дайте салату настоятися і просочитися заправкою. Так як в її склад входить соєвий соус, то солити салат не доведеться або ж солі знадобиться зовсім небагато.