Салат «Вогняний півень»
(покроковий рецепт з фото)
Наближається рік Півня, і вже потрібно починати планувати, що ви будете подавати до святкового столу. Салат «Вогняний півень» прикрасить ваш новорічний стіл і вразить гостей новим смаком. Пробуйте!
Салат «Вогняний півень» складається всього з трьох інгредієнтів - яєць, плавленого сиру і сардин в маслі. На перший погляд, це звичайний салат «Мімоза», але немає, оригінальна прикраса робить цей салат неймовірно красивим і святковим. Для прикраси салату можна використовувати всі, що завгодно: консервовану кукурудзу, оливки, помідори. Дуже зручно робити хвіст і крило півня за допомогою солодкого перцю. Далі читайте мій покроковий рецепт, як приготувати салат «Вогняний півень».
- Сардина в маслі - 250 грам
- Сир плавлений - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Перець солодкий - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця відварити круто (7-8 хвилин з моменту закипання).
Сардину перекладіть в тарілку і розімніть вилкою до однорідної маси.
На дрібній тертці натріть плавлені сирки.
Яйця очистіть, Мартенс відділи Желтков.
Білки натріть на дрібній тертці.
Першим шаром на дно плоскої тарілки викладіть плавлений сир, надайте йому форму півника.
Змастіть невеликою кількістю майонезу. Дуже зручно це робити, видавлюючи майонез з пакета тонкою цівкою, для цього необхідно зробити в новому пакеті майонезу маленький отвір.
Зверху викладіть половину яєчних білків і знову змастіть майонезом.
Наступний шар - сардина. Її викладіть рівним шаром по всій поверхні нашої основи. Якщо потрібно, присолите і поперчіть.
Покрийте майонезом, викладіть залишилися білки і знову змастіть майонезом.
Зверху і з боків присипте розтертими жовтками.
Тонкою соломкою поріжте солодкий перець. З нього зробіть крило, хвіст і ноги півню. Також зробіть дзьоб і гребінець, з шматочка маслини, чорносливу або горошинки чорного перцю зробіть очей. Салат «Вогняний півень» готовий. Щасливих вам свят!