Салат «Ташкент» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Уже приїлися популярні салати «Олів'є» або «Оселедець під шубою», тому хочеться незвичайного, але смачного поєднання. Якраз для таких випадків є рецепт, як приготувати салат «Ташкент» класичний.
Дайкон дуже популярний в азіатських країнах, але в нашій країні його використовують не так вже й часто, тому цей рецепт мені видався цікавим і оригінальним, думаю, він заслуговує на увагу. Салат можна подати порційно або у великому блюді.
Я використовую відварну яловичину, яка залишилася від вечері. Якщо у вас сира, відваріть її до м'якості.
- Dajkon - 450 грам
- Яловичина відварна - 280 грам
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1
Вимийте і очистіть дайкон, наріжте його тонкою соломкою. Яловичину розберіть на волокна.
2
Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 2 частини, потім наріжте тонкими півкільцями.
3
Сковороду розігрійте з оливковою олією і викладіть цибулю, обсмажте його до появи золотистого кольору.
4
У велику миску викладіть дайкон, яловичину, цибуля. Заправте овочі майонезом, сіллю і чорним меленим перцем, перемішайте.
5
Розкладіть салат порційно в невеликі тарілочки і подавайте до столу, можна прикрасити зеленню або вареними перепелиними яйцями.