Рецепт Салат «Різдвяний» фото

Салат «Різдвяний»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Фрукти , Сир , Апельсин , Лимон , Шинка , Моцарелла
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл , Різдво
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.

Напередодні новорічних свят я пропоную вам дізнатися, як приготувати салат"Різдвяний" . Це легкий, смачний, швидкий і ситний салат з моцарелою, шинкою і легким ароматом цитрусових.

Опис приготування:

Такий салат відмінно підійде для святкового столу, особливо для Різдва! Поєднання моцарели і руколи дає дуже приємний смак, а бальзамічний оцет - аромат. Рекомендую налити бальзамічний оцет саме на краю тарілки під час подачі салату, щоб він не пофарбував сир. Також рукколу можна попередньо замочити у воді, дати трохи постояти - і тоді вона стане дуже хрусткою. Такий легкий в приготуванні салат - порятунок для свята.

  • Моцарелла - 50 грам
  • Апельсин - 40 грам
  • Сир твердий - 15 грам
  • Цедра лимону - 5 грам
  • Шинка сиров'ялена - 30-40 грам
  • Рукола - 5 грам
  • Оливкова олія - 20 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
  • Бальзамічний оцет - 20 мілілітрів
салат
1. Ретельно очистіть апельсин, дуже тонко наріжте його. Порвіть кульку моцарелли великими шматками, посоліть і викладіть на тарілку, в якій збираєтеся подавати страву. Додати сіль, поперчіть її, зверху додайте цедру лимона.
салат
2. Викладіть апельсини на моцарелу. Шинку тонко наріжте, скачайте з неї невеликі трубочки, викладіть їх на рукколу, додайте сік лимона і оливкове масло, перемішайте.
салат
3. Викладіть рукколу з шинкою на основний салат. За допомогою Овочечистка наріжте тонкими смужками сир. По краю тарілки налийте бальзамічний оцет, щоб він не пофарбував сир . Смачного!

Схожі рецепти