Салат «Різдвяний»
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні новорічних свят я пропоную вам дізнатися, як приготувати салат "різдвяний" . Це легкий, смачний, швидкий і ситний салат з моцарелою, шинкою і легким ароматом цитрусових.
Такий салат відмінно підійде для святкового столу, особливо для Різдва! Поєднання моцарели і руколи дає дуже приємний смак, а бальзамічний оцет - аромат. Рекомендую налити бальзамічний оцет саме на краю тарілки під час подачі салату, щоб він не пофарбував сир. Також рукколу можна попередньо замочити у воді, дати трохи постояти - і тоді вона стане дуже хрусткою. Такий легкий в приготуванні салат - порятунок для свята.
- Моцарелла - 50 грам
- Апельсин - 40 грам
- Сир твердий - 15 грам
- Цедра лимону - 5 грам
- Шинка сиров'ялена - 30-40 грам
- Рукола - 5 грам
- Оливкова олія - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
- Бальзамічний оцет - 20 мілілітрів
1. Ретельно очистіть апельсин, дуже тонко наріжте його. Порвіть кульку моцарелли великими шматками, посоліть і викладіть на тарілку, в якій збираєтеся подавати страву. Додати сіль, поперчіть її, зверху додайте цедру лимона.
2. Викладіть апельсини на моцарелу. Шинку тонко наріжте, скачайте з неї невеликі трубочки, викладіть їх на рукколу, додайте сік лимона і оливкове масло, перемішайте.
3. Викладіть рукколу з шинкою на основний салат. За допомогою Овочечистка наріжте тонкими смужками сир. По краю тарілки налийте бальзамічний оцет, щоб він не пофарбував сир . Смачного!