Рецепт Салат «Різдвяний» фото

Салат «Різдвяний»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Молочні продукти, Фрукти, Сир, Апельсин, Лимон, Шинка, Моцарелла
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, Різдво
Салати

Напередодні новорічних свят я пропоную вам дізнатися, як приготувати салат "різдвяний" . Це легкий, смачний, швидкий і ситний салат з моцарелою, шинкою і легким ароматом цитрусових.

Такий салат відмінно підійде для святкового столу, особливо для Різдва! Поєднання моцарели і руколи дає дуже приємний смак, а бальзамічний оцет - аромат. Рекомендую налити бальзамічний оцет саме на краю тарілки під час подачі салату, щоб він не пофарбував сир. Також рукколу можна попередньо замочити у воді, дати трохи постояти - і тоді вона стане дуже хрусткою. Такий легкий в приготуванні салат - порятунок для свята.

  • Моцарелла - 50 грам
  • Апельсин - 40 грам
  • Сир твердий - 15 грам
  • Цедра лимону - 5 грам
  • Шинка сиров'ялена - 30-40 грам
  • Рукола - 5 грам
  • Оливкова олія - 20 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
  • Бальзамічний оцет - 20 мілілітрів
салат
1. Ретельно очистіть апельсин, дуже тонко наріжте його. Порвіть кульку моцарелли великими шматками, посоліть і викладіть на тарілку, в якій збираєтеся подавати страву. Додати сіль, поперчіть її, зверху додайте цедру лимона.
салат
2. Викладіть апельсини на моцарелу. Шинку тонко наріжте, скачайте з неї невеликі трубочки, викладіть їх на рукколу, додайте сік лимона і оливкове масло, перемішайте.
салат
3. Викладіть рукколу з шинкою на основний салат. За допомогою Овочечистка наріжте тонкими смужками сир. По краю тарілки налийте бальзамічний оцет, щоб він не пофарбував сир . Смачного!

Схожі рецепти