Рецепт Салат «Олів'є» з сьомгою фото

Салат «Олів'є» з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Салати , Салат олів'є
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Мабуть, це один з найбільш"святкових" варіантів всенародно улюбленої страви. Розповідаю, як приготувати салат"Олів'є" з сьомгою.

Опис приготування:

Вперше цей салат я спробувала в якомусь ресторанчику. Називався він не"Олів'є" , а якось по-іншому - куди більш"вишукано" . Але інгредієнти були ті ж, що ви можете побачити в цьому рецепті. Салат мені сподобався, при нагоді я його приготувала - і гості теж оцінили. З тих пір я періодично згадую про рецепт салату"Олів'є" з сьомгою і роблю це блюдо - якщо врахувати, що у нас багато друзів-вегетаріанців, то відбувається це досить часто.

Може бути, вас бентежать оливки в рецепті - не дивуйтеся і не відмовляйтеся від їх використання. По перше, вони тут дуже доречна, а по-друге, згідно оригінальною рецептурою Люсьєна Олів'є, вони дійсно повинні в цій страві присутні Це вже в радянські часи від"буржуазних" оливок в самому улюбленому народом салаті повсюдно відязикалися. Тепер же все повертається до витоків.

  • Сьомга слабосолона - 500 грам
  • Картопля - 4-5 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Огірки свіжі - 3 штуки
  • Оливки - 20 штук
  • Банку горошку консервованого - 1 штука
  • Яйця - 5 штук
  • Пучок зеленої цибулі - 1 штука
  • Майонез домашній - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
Відварити картоплю і моркву. Остудити, почистити.
салат
Дрібно нарізати.
салат
Яйця відварити круто. Залити холодною водою. Почистити і подрібнити за допомогою великої терки або гострого ножа.
салат
Огірки вимити, обсушити і дрібно нарізати.
салат
З зеленою цибулею вчинити так само; ).
салат
Оливки очистити від кісточок і дрібно нарізати.
салат
Відкрити банку з горошком. Злити рідину.
салат
Сьомгу нарізати шматочками.
салат
Всі інгредієнти з'єднати в глибокій мисці. Посолити, поперчити, заправити майонезом. Добре перемішати і охолодити протягом 1-2 годин. Перед подачею на стіл викласти гіркою в салатник або на порційні тарілки за допомогою форми. Смачного!

Схожі рецепти