Салат «Олів'є» з раковими шийками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салат "олів'є" з раковими шийками був вперше опублікований в 1894 році. Довгі роки він залишався недоступний для більшої частини населення нашої країни, але сьогодні ми можемо втілити його в життя!
В оригінальному рецепті, надрукованому в журналі "наша їжа" в кінці XIX століття, в якості одного з головних інгредієнтів були вказані рябчики, але ми без докорів сумління замінимо їх на куряче філе. Аж надто клопітно шукати рябчиків в наш час! А ось ракові шийки зараз купити не проблема - невеликі баночки з цим "делікатесом" є на прилавках всіх поважаючих себе супермаркетів. Незважаючи на те, що "олів'є" ними тільки прикрашається, ракові шийки задають цього салату не тільки зовнішній вигляд, але і смак - їх поєднання з курячим м'ясом, оливками, каперсами і іншими інгредієнтами варто оцінити хоча б раз в житті.
Відварених яєць і зеленої цибулі в зазначеному рецепті не значилося, але без них "олів'є" здається мені якимось несправжнім - думаю, Ви розумієте, про що я. Але це, що називається, справа смаку.
Як приготувати салат "олів'є" з раковими шийками? Дуже просто! Слідкуйте за покроковими фото, і все вийде.
- Куряче філе - 2 штуки
- Картопля - 5-6 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Пучок листового салату - 1 штука (опціонально)
- Каперсами - 2-3 чайних ложок (опціонально)
- Оливки - 10-15 штук
- Майонез домашній - 1 Склянка
- Ракові шийки - 10-15 штук
- Яйця - 5 штук
- Зелена цибуля - За смаком