Салат Олів'є з морквою
(покроковий рецепт з фото)
У кожній родині - свій Олів'є! І кожному з нас здається найсмачнішим саме мамин / бабусин / тетин салат…
Насправді, відварену моркву в салати мої старші родички почали додавати з моєї подачі. Я цей овоч дуже люблю з багатьох причин - морква адже і корисна, і смачна, і дуже яскрава. Крім того, використання моркви дозволяє покласти в салат менше картоплі - стало бути, блюдо стає менш важким для шлунка і не настільки калорійним. Загалом, переваг море.
Цей рецепт приготування салат "олів'є" з морквою зовсім не зобов'язує вас готувати з точністю "від і до" - вносите в нього свої корективи! наприклад, замінюйте яловичину на курку, якщо такий салат вам більше подобається. Залежно від сезону кладіть солоні або свіжі огірки - смачно вийде в будь-якому випадку. Єдине, від чого я хочу вас застерегти, це використання промислового майонезу, вірніше - того продукту, який під цією назвою продається в магазинах. Незалежно від вартості та виробника ніякого відношення до справжнього майонезу він не має і смак салату може тільки зіпсувати. Так що краще потратьте 10 хвилин свого часу і приготуйте справжній домашній майонез - не пошкодуєте!
- Яловичина - 400 грам
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 2-3 штук
- Огірки свіжі або солоні - 3 штуки
- Банку консервованого зеленого горошку - 1 штука
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Пучок кропу - 1 штука
- Яйця - 5 штук
- Майонез домашній - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Крем 15% - 0, 5 склянки