Салат «Новорічна ніч» з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
На перший погляд поєднання представлених інгредієнтів може здатися незвичайним, але смак готового салату вразить смакові рецептори будь-якого гурмана. Пропоную салат "новорічна ніч" з оселедцем.
Салат "новорічна ніч" з оселедцем з легкістю стане основним конкурентом навіть основних страв. Всі інгредієнти підібрані ідеально, незважаючи на їх велику кількість. Відразу може здатися, що інгредієнтів занадто багато і вони не поєднуються між собою, але вже після першої спроби спробувати салат ви назавжди в нього закохаєтесь!
- Солоний оселедець - 2 штуки (філе)
- Картопля - 2-4 штук
- Буряк - 1-2 штуки
- Морква - 1-2 штуки
- Огірки - 1-2 штуки
- Цибуля - 1-2 штук
- Яблуко - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Яйця - 2-3 штук (курячі)
- Яйця - 6 штук (перепелині)
- Журавлина - 2-3 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
- Цукор - За смаком
- Спеції - За смаком
- Майонез - 300 грам
1. До майбутнього столу цей салат Новорічна ніч з оселедцем стане ідеальним рішенням. Якщо його не прикрашати в новорічній тематиці, то можна приготувати з будь-якого приводу і торжества. Для початку потрібно відварити картоплю, морква і яйця. Курячі яйця увійдуть в салат, а перепелиними ми прикрасимо його.
2. Наріжте цибулю півкільцями і замаринуйте його в оцті (цукор, сіль і спеції додайте за смаком). Тим часом наріжте оселедець.
3. Я беру вже готове філе і нарізаю його кубиками.
4. Викладати всі інгредієнти потрібно в певному прядки. Першим шаром у нас буде оселедець.
5. Не забувайте кожен шар промащувати майонезом. На оселедець ми викладаємо мариновану цибулю.
6. Наступний шар у нас - солоні огірки. Вони додатково разом з майонезом просочать цибулю і зроблять його ще більш смачним і ароматним.
7. Потім у нас йде шар відвареної моркви. Все відварені овочі потрібно натирати на середню терку.
8. Потім йде шар яблук, а вже після - шар сиру. Шар сиру потрібно просочити більше майонезом (як і шар картоплі, оскільки ці продукти "втягують" більше майонезу).
9. Потім закриваємо шаром картоплі і знову промазуємо майонезом. Тепер залишилася справа за малим - оформлення.
10. Для прикраси нам знадобиться нашаткована дрібно зелень.
11. А також яйця і моркву, нарізана соломкою (теж відварна).
12. Яйця розрізаємо навпіл і викладаємо жовтком вниз, зверху викладаємо моркву в вигляді циферблата і прикрашаємо все зеленню.