Салат м'ясний з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай для салату використовують відварне м'ясо, а ви пробували салат з смаженим м'ясом? У цьому рецепті я розповім, як приготувати м'ясний салат з яловичини, яку ми будемо обсмажувати. Цікаво? читаємо!
Найчастіше для м'ясних салатів ми використовуємо яловичину. А в цьому рецепті ми будемо яловичину обсмажувати і будемо смажити її дуже-дуже швидко. Цей цікавий і ситний м'ясний салат готується швидко, якщо ви будете використовувати вже готові мариновані гриби. Ця страва ви легко зможете приготувати на обід і на вечерю, адже він досить ситний.
- Яловичина - 700-800 грам (найкраще вирізка)
- Печериці - 200-250 грам
- Помідори черрі - 200 грам
- Рукола - 150-200 грам
- Лимон - 1 штука
- Сухе біле вино - 1 Склянка
- Бальзамічний оцет - 100 мілілітрів
- Сир твердий - 150 грам
- Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 2 щіпки

Печериці нарізаємо скибочками, заливаємо вином і соком лимона, додамо до них сіль і залишимо години на 4, нехай маринуються. Можна використовувати вже готові мариновані гриби.

Листя руколи ретельно промиємо і максимально обсушити. Сир натираємо на крупній тертці або середньої. Помідори черрі розрізаємо на частини. З маринованих грибів зливаємо і злегка віджимаємо рідина.

М'ясо нарізаємо на тонкі скибочки і відбиваємо. Потім можна розрізати його на шматочки поменше.

Сильно нагріваємо сковороду з маслом і викладаємо м'ясо. Через пару хвилин додаємо оцет, перемішуємо і смажимо на сильному вогні до випаровування рідини.

Додамо до м'яса листя руколи і через хвилину приберемо з вогню.

Перекладаємо м'ясо на блюдо, поверх викладаємо часточки помідорів.

Викладаємо гриби.

Посипаємо тертим сиром, злегка поливаємо оливковою олією.

І, якщо вам подобається, додамо ще трошки бальзамічного оцту.