Рецепт Салат «кучугури» фото

Салат «кучугури»
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Яйця
Пісні страви
На обід, На святковий стіл
Салати

Якщо хочеться зимової казки, то можна приготувати салат "кучугури", нагадує про сніг і прохолоді.

1. Рецепт приготування салату "кучугури" починається з того, що потрібно вимити і поставити варити картоплю, морква, м'ясо та яйця. При бажанні м'ясо можна замінити вареною ковбасою.

2. Готову картоплю остудити і почистити. Натерти на середній терці і викласти на дно плоскої тарілки. Посолити за смаком і змастити майонезом.

3. Морква очистити і також натерти на тертці. Викласти зверху картоплі, злегка придавивши руками або ложкою.

4. М'ясо або ковбасу нарізати невеликими кубиками. Викласти на тарілку, посолити і поперчити за смаком. Змастити тонким шаром майонезу.

5. Зварені круто яйця остудити і почистити. Розрізати навпіл і акуратно дістати жовтки, не пошкодивши білок.

6. В окремій мисочці розім'яти виделкою жовтки. Часник очистити і подрібнити (можна видавити через прес). З'єднати часник з жовтками, приправивши за смаком сіль і майонезом.

7. Отриманою масою нафарширувати білки.

8. Надіслати яйця на тарілку, виклавши їх вниз зрізом.

9. Сир, бажано вибрати найбільш світлий, натерти на середній терці.

10. Рясно посипати салат сиром. Відправити в холодильник на деякий час, щоб дати як слід просочитися.

Салат "кучугури" в домашніх умовах готовий.

  • Картопля - 2-3 штук
  • Морква - 1 штука
  • Відварене м'ясо - 200 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Сир - 150 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Майонез - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування салату "кучугури" починається з того, що потрібно вимити і поставити варити картоплю, морква, м'ясо та яйця. При бажанні м'ясо можна замінити вареною ковбасою.

2. Готову картоплю остудити і почистити. Натерти на середній терці і викласти на дно плоскої тарілки. Посолити за смаком і змастити майонезом.

3. Морква очистити і також натерти на тертці. Викласти зверху картоплі, злегка придавивши руками або ложкою.

4. М'ясо або ковбасу нарізати невеликими кубиками. Викласти на тарілку, посолити і поперчити за смаком. Змастити тонким шаром майонезу.

5. Зварені круто яйця остудити і почистити. Розрізати навпіл і акуратно дістати жовтки, не пошкодивши білок.

6. В окремій мисочці розім'яти виделкою жовтки. Часник очистити і подрібнити (можна видавити через прес). З'єднати часник з жовтками, приправивши за смаком сіль і майонезом.

7. Отриманою масою нафарширувати білки.

8. Надіслати яйця на тарілку, виклавши їх вниз зрізом.

9. Сир, бажано вибрати найбільш світлий, натерти на середній терці.

10. Рясно посипати салат сиром. Відправити в холодильник на деякий час, щоб дати як слід просочитися.

Салат "кучугури" в домашніх умовах готовий.

Схожі рецепти