Салат «кучугури»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться зимової казки, то можна приготувати салат "кучугури", нагадує про сніг і прохолоді.
1. Рецепт приготування салату "кучугури" починається з того, що потрібно вимити і поставити варити картоплю, морква, м'ясо та яйця. При бажанні м'ясо можна замінити вареною ковбасою.
2. Готову картоплю остудити і почистити. Натерти на середній терці і викласти на дно плоскої тарілки. Посолити за смаком і змастити майонезом.
3. Морква очистити і також натерти на тертці. Викласти зверху картоплі, злегка придавивши руками або ложкою.
4. М'ясо або ковбасу нарізати невеликими кубиками. Викласти на тарілку, посолити і поперчити за смаком. Змастити тонким шаром майонезу.
5. Зварені круто яйця остудити і почистити. Розрізати навпіл і акуратно дістати жовтки, не пошкодивши білок.
6. В окремій мисочці розім'яти виделкою жовтки. Часник очистити і подрібнити (можна видавити через прес). З'єднати часник з жовтками, приправивши за смаком сіль і майонезом.
7. Отриманою масою нафарширувати білки.
8. Надіслати яйця на тарілку, виклавши їх вниз зрізом.
9. Сир, бажано вибрати найбільш світлий, натерти на середній терці.
10. Рясно посипати салат сиром. Відправити в холодильник на деякий час, щоб дати як слід просочитися.
Салат "кучугури" в домашніх умовах готовий.
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Відварене м'ясо - 200 грам
- Яйце - 4 штуки
- Сир - 150 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Майонез - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
2. Готову картоплю остудити і почистити. Натерти на середній терці і викласти на дно плоскої тарілки. Посолити за смаком і змастити майонезом.
3. Морква очистити і також натерти на тертці. Викласти зверху картоплі, злегка придавивши руками або ложкою.
4. М'ясо або ковбасу нарізати невеликими кубиками. Викласти на тарілку, посолити і поперчити за смаком. Змастити тонким шаром майонезу.
5. Зварені круто яйця остудити і почистити. Розрізати навпіл і акуратно дістати жовтки, не пошкодивши білок.
6. В окремій мисочці розім'яти виделкою жовтки. Часник очистити і подрібнити (можна видавити через прес). З'єднати часник з жовтками, приправивши за смаком сіль і майонезом.
7. Отриманою масою нафарширувати білки.
8. Надіслати яйця на тарілку, виклавши їх вниз зрізом.
9. Сир, бажано вибрати найбільш світлий, натерти на середній терці.
10. Рясно посипати салат сиром. Відправити в холодильник на деякий час, щоб дати як слід просочитися.
Салат "кучугури" в домашніх умовах готовий.