Салат «Кіото»
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий і ніжний салат з цікавою заправкою з соєвого соусу. Родзинка салату - інтерпретація японського омлету "тамаго" . Не лякайтеся назв, все готується з простих і доступних продуктів.
Якщо у Вас є соус "вок", то омлет приготувати буде простіше: збийте одне яйце і одну чайну ложку соусу "вок", приготуйте омлет. Якщо ж у Вас, як і в мене, є тільки соєвий соус, то готуйте омлет за рецептом запропонованим нижче. Куряче філе для рецепта приготуйте заздалегідь. Його можна обсмажити, відварити або приготувати в мультиварці. Все на Ваш смак! А як приготувати салат "кіото" розповім в покроковому рецепті.
- Капуста пекінська - 100 грам (інгредієнти для салату)
- Огірок свіжий - 1 штука
- Куряче філе - 200 грам
- Цибуля зелена - пучок (невеликий)
- Перець чилі - За смаком (сухий або свіжий)
- Яйце - 1 штука (інгредієнти для омлету)
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Цукор - щіпка
- Сік лимонний - 0, 5 чайних ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки (інгредієнти для заправки)
- Сік лимонний - 2 чайних ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - За смаком (для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйце збийте виделкою з 1 немає. L. Соєвого соусу, щіпкою цукру і 0, 5 немає. L. Лимонного соку.
Сковороду змастіть оливковою олією і приготуйте омлет-млинець, обсмажуючи з двох сторін.
2-3 листа пекінської капусти і огірок наріжте соломкою, зелена цибуля наріжте великими брусочками, куряче філе наріжте кубиками. Викладіть все в салатник і додайте сухий або свіжий перець чилі за смаком.
Остиглий омлет скрутіть в рулет і наріжте порціями по 0, 5 см завтовшки.
Приготуйте соус для салату: соєвий соус ретельно змішайте з медом, лимонним соком і оливковою олією.
Заправте салат соусом і дайте постояти 5-10 хвилин, потім викладіть на блюдо і прикрасьте млинцями. Млинці також можна вмішати в основну масу салату.
Подавайте салат "кіото" до столу, посипавши зернами кунжуту! Смачного!