Салат Канделябр
(покроковий рецепт з фото)
Салат Канделябр - один з моїх найулюбленіших новорічних салатів. Виходить дуже красивим і ефектним зовні, а головне - дуже оригінальним і вдалим на смак. Особливо подобається дітям - перевірено!
Серед усіх нетрадиційних новорічних салатів (тобто, крім Олів'є, який є незмінним атрибутом Нового року в нашій родині вже багато років) одним з моїх улюблених є салат Канделябр. По суті, це дуже смачний салатик з куркою, кукурудзою і ананасами, який зверху, як це прийнято на Новий рік, прикрашений в тематику свята. Такий салат спершу буде чудово виглядати на будь-якому новорічному столі, а потім з великим задоволенням буде з'їдений гостями. Перевірено на особистому досвіді
- Куряче філе - 300 грам
- Кукурудза - 300 грам
- Ананаси - 300 грам
- Майонез - 50 грам
- Зелень - 50 грам
- Чорний мелений перець - - За смаком
- Сіль - - За смаком

Інгредієнтів - всього кілька.

Куряче філе промиваємо, кидаємо в киплячу воду і варимо до готовності.

Готове філе охолоджуємо і нарізаємо невеликими кубиками.

Нарізане куряче м'ясо перекладаємо в якусь глибоку ємність.

Туди ж додаємо приблизно 2/3 нашій кукурудзи.

Ананаси нарізаємо на невеликі кубики. Крім того, з ананаса необхідно вирізати три прямокутника, які при оздобленні стануть свічками.

Додаємо ананаси до кукурудзи і курці.

Заправляємо майонезом.

Гарненько перемішуємо, при бажанні додаємо сіль і перець.

Власне, тепер нам залишається тільки перекласти салат в блюдо, в якому ми будемо його подавати.

Готовий салат залишається тільки прикрасити. Викладаємо на поверхню салату три прямокутника ананасів - вони будуть основою наших свічок. З стебел кропу робимо контур підсвічника-канделябра.

По периметру салату викладаємо решту кукурудзи.

Залишається тільки зробити полум'я свічки - кетчупом, якимось червоним овочем або ягідкою. Салат відправляємо в холодильник на годину-другу, після чого його можна буде подавати до столу.