Рецепт Салат із сьомгою та авокадо фото

Салат із сьомгою та авокадо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Грейпфрут, Фрукти, Авокадо, Апельсин, Сьомга
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, Легка вечеря, День народження
Салати

Такий салат - це вибух смаку, фарб і кольору. Він неймовірно смачний, оригінальний, легкий і освіжаючий. Його можна подати на святковий стіл. Розповідаю, як приготувати салат з сьомгою та авокадо.

Сьомгу для салату запікаю в духовці зі спеціями, її можна замінити будь-який інший червоною рибою. Подаю салат з великою кількістю зелені, можна використовувати будь-яку, наприклад, айсберг, rukkolu, ромен і багато інших. Салат дуже ароматний завдяки цитрусовим в складі.

  • Сьомга - 220 грам
  • Мармуровий Lumia - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
  • Зелень - 340 грам (шпинат, айсберг )
  • Апельсин - 2 штуки
  • Грейпфрут - 1 штука
  • Авокадо - 2 штуки
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Фета - 1/4 склянки
  • Винний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Мед - 1, 5 Ст. Ложки
  • Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - 1/2 склянки
салат із сьомгою та авокадо - фото крок 1
1. Насамперед приготую рибу: шматочки сьомги мою і витираю серветками. Натираю сьомгу виноградним маслом, сіллю, перцем, часниковим порошком. Розігріваю духовку до 170 градусів і випікаю сьомгу 6-8 хвилин.
салат із сьомгою та авокадо - фото крок 2
2. Мою апельсин, грейпфрут. Очищаю фрукти від шкірки і білих плівок, поділяю часточками. Мою і очищаю авокадо, нарізаю тонкими часточками. Готую заправку: в миску наливаю винний оцет, мідь, додаю діжонську гірчицю, часник, пропущений через прес. Лимон мою і натираю дрібно цедру, відвалів лимонний сік. Вливаю тонкою цівкою оливкова олія і збиваю віночком.
салат із сьомгою та авокадо - фото крок 3
3. Очищаю і нарізаю кільцями цибулю, мою салатні листя. Листя викладаю в миску, поливаю заправкою і перемішую, трохи солю і перчу. Викладаю подушку з салатного листя на тарілку. Розкладаю цитрусові, авокадо, шматочки риби, цибуля і поливаю трохи заправкою, посипаю фетою.

Схожі рецепти