Салат із сьомгою та авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Такий салат - це вибух смаку, фарб і кольору. Він неймовірно смачний, оригінальний, легкий і освіжаючий. Його можна подати на святковий стіл. Розповідаю, як приготувати салат з сьомгою та авокадо.
Сьомгу для салату запікаю в духовці зі спеціями, її можна замінити будь-який інший червоною рибою. Подаю салат з великою кількістю зелені, можна використовувати будь-яку, наприклад, айсберг, rukkolu, ромен і багато інших. Салат дуже ароматний завдяки цитрусовим в складі.
- Сьомга - 220 грам
- Мармуровий Lumia - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Зелень - 340 грам (шпинат, айсберг )
- Апельсин - 2 штуки
- Грейпфрут - 1 штука
- Авокадо - 2 штуки
- Luk-salotų - 1 штука
- Фета - 1/4 склянки
- Винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 1/2 склянки
1. Насамперед приготую рибу: шматочки сьомги мою і витираю серветками. Натираю сьомгу виноградним маслом, сіллю, перцем, часниковим порошком. Розігріваю духовку до 170 градусів і випікаю сьомгу 6-8 хвилин.
2. Мою апельсин, грейпфрут. Очищаю фрукти від шкірки і білих плівок, поділяю часточками. Мою і очищаю авокадо, нарізаю тонкими часточками. Готую заправку: в миску наливаю винний оцет, мідь, додаю діжонську гірчицю, часник, пропущений через прес. Лимон мою і натираю дрібно цедру, відвалів лимонний сік. Вливаю тонкою цівкою оливкова олія і збиваю віночком.
3. Очищаю і нарізаю кільцями цибулю, мою салатні листя. Листя викладаю в миску, поливаю заправкою і перемішую, трохи солю і перчу. Викладаю подушку з салатного листя на тарілку. Розкладаю цитрусові, авокадо, шматочки риби, цибуля і поливаю трохи заправкою, посипаю фетою.