Рецепт Салат із сьомгою та авокадо фото

Салат із сьомгою та авокадо
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Грейпфрут , Фрукти , Авокадо , Апельсин , Сьомга
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл , Легка вечеря , День народження
Салати
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хв.

Такий салат - це вибух смаку, фарб і кольору. Він неймовірно смачний, оригінальний, легкий і освіжаючий. Його можна подати на святковий стіл. Розповідаю, як приготувати салат з сьомгою та авокадо.

Опис приготування:

Сьомгу для салату запікаю в духовці зі спеціями, її можна замінити будь-який інший червоною рибою. Подаю салат з великою кількістю зелені, можна використовувати будь-яку, наприклад, айсберг, rukkolu, ромен і багато інших. Салат дуже ароматний завдяки цитрусовим в складі.

  • Сьомга - 220 грам
  • Мармуровий Lumia - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
  • Зелень - 340 грам (шпинат, айсберг )
  • Апельсин - 2 штуки
  • Грейпфрут - 1 штука
  • Авокадо - 2 штуки
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Фета - 1/4 склянки
  • Винний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Мед - 1, 5 Ст. Ложки
  • Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - 1/2 склянки
салат із сьомгою та авокадо - фото крок 1
1. Насамперед приготую рибу: шматочки сьомги мою і витираю серветками. Натираю сьомгу виноградним маслом, сіллю, перцем, часниковим порошком. Розігріваю духовку до 170 градусів і випікаю сьомгу 6-8 хвилин.
салат із сьомгою та авокадо - фото крок 2
2. Мою апельсин, грейпфрут. Очищаю фрукти від шкірки і білих плівок, поділяю часточками. Мою і очищаю авокадо, нарізаю тонкими часточками. Готую заправку: в миску наливаю винний оцет, мідь, додаю діжонську гірчицю, часник, пропущений через прес. Лимон мою і натираю дрібно цедру, відвалів лимонний сік. Вливаю тонкою цівкою оливкова олія і збиваю віночком.
салат із сьомгою та авокадо - фото крок 3
3. Очищаю і нарізаю кільцями цибулю, мою салатні листя. Листя викладаю в миску, поливаю заправкою і перемішую, трохи солю і перчу. Викладаю подушку з салатного листя на тарілку. Розкладаю цитрусові, авокадо, шматочки риби, цибуля і поливаю трохи заправкою, посипаю фетою.

Схожі рецепти